GEWOONTEDIER

Hoe erg we het misschien ook verafschuwen, in meer of mindere mate zijn we allemaal gewoontedieren. Je drinkt je koffie het liefst altijd hetzelfde. Je rijdt iedere dag dezelfde route naar je werk of school. Zonder dat je er erg in hebt heb je een vaste volgorde als je je aankleed en misschien ben jij ook wel zo iemand die graag alles een vaste plek geeft in huis.

Gewoontes geven rust

Allemaal niks mis mee. Gewoontes geven een zekere rust. Je hoeft niet bij iedere handeling na te denken omdat je hem nu eenmaal altijd hetzelfde doet. Door herhaling ontstaat ook oefening. Kijk maar naar iemand die iets nieuws wil leren; die blijft het herhalen totdat het lukt. Niks mis mee dus om een gewoontedier te zijn.
Als je maar af en toe jezelf uit de tent lokt om het op gezette tijden even anders te doen. Dat houd je wakker en alert.

Belemmerende gewoontes

Een ander verhaal wordt het als je gewoontes hebt waarvan je zelf niet snapt dat je ze doet en liever nog zou hebben dat je er vandaag mee stopt. Maar gek genoeg lukt dat niet.
Waarom cijfer jij jezelf altijd weg? Of heb je de onuitstaanbare gewoonte om overal voor te dringen. Of lopen jouw vriendschappen altijd op een fiasco uit?
Zodra je gewoontepatronen hebt die niet bijdragen aan je eigen geluk zul je jezelf eens flink achter de oren moeten krabben en bedenken wat ze je nog te bieden hebben.
Meestal is het zo dat ze ooit heel zinvol waren, maar ze zijn een beetje blijven hangen in dat moment, terwijl ze hun doel tegenwoordig danig voorbij schieten.

Geboortepatronen

Tegenwoordig kun je bijna geen website of tijdschrift meer openen of er wordt wel iets geopperd over geboortepatronen. Iedereen lijkt ineens expert te zijn als het gaat om deze patronen te interpreteren en analyseren.
Wat mij betreft zijn er 1001 mogelijke verklaringen te geven voor iemands huidige gedrag en gewoontes in relatie tot hoe diegene ter wereld is gekomen. Tenslotte is ieder mens uniek en kun je niet een vaststaand protocol hier in ontwikkelen. Natuurlijk zijn er veel overeenkomstigheden maar ‘de uitzondering bevestigt de regel’ is hier naar mijn idee nog meer van toepassing. Fifty shades of birth 😉

Alleengeboren tweelingen en patronen

In ieder geval geldt dit voor alleengeboren tweelingen. Er is er geen één die precies binnen de regels past en het volgens het boekje doet. Denk ik eindelijk eens van te voren zeker te weten wat er is gebeurd, lacht het universum mij genadeloos uit en komt er een scenario te voorschijn wat ik zelf nog niet had kunnen bedenken.
Dus door de jaren heen ben ik, naarmate ik meer kennis heb ontwikkeld, steeds terughoudender geworden in stellig beweren hoe iets is.
Wat ik eigenlijk altijd tegen iemand zeg is ‘volg je eigen gevoel’. Als iemand tegen mij zegt “zou het niet zo kunnen zijn dat…” dan kun je er vrij zeker van zijn dat dit zo is.

Rondslingerende zakken

Zo zijn er mensen die als de dood zijn voor water, bang zijn om te stikken, te verdrinken. Is er sprake geweest van een tweelingverlies dan is de kans groot dat er iets met het vruchtwater is geweest (er van uitgaande dat de geboorte goed is verlopen).
Iemand die van voeding altijd een issue maakt daar is mogelijk in beginsel van de zwangerschap een probleem geweest met voeding. Grote kans dat er niet genoeg voor beiden was. En iemand die zichzelf altijd slimmer vindt dan anderen, die heeft waarschijnlijk een tweelinghelft gehad waarbij er iets mis is gegaan met de hersenontwikkeling. Ken je mensen die altijd en overal maar plasticzakken laten rondslingeren? Grote kans dat er sprake is geweest van een leeg vruchtzakje.
En zo zijn er legio, soms gekke, gewoontes te noemen die verband houden met een tweelingverlies. Zaak is dat je die leert zien en op de juiste manier interpreteren.

Heb je zelf behoefte om eens te onderzoeken hoe jouw (hinderlijke) gewoontes verband houden met het verlies van je tweelinghelft dan ben je van harte welkom natuurlijk om dit uit te zoeken.
Het mooie van hinderlijke gewoontes, die verband houden met je verlies, is dat deze vaak al verdwijnen zodra je je er bewust van wordt.

© Aranka Reeuwijk


Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *