DROOM GROOT

Droom groot, op een dag zullen je dromen uitkomen
“Alleengeboren tweelingen in het licht”

Internationaal congres voor en over alleengeboren tweelingen op 21 en 22 juni 2019

Ik zou er bijna een sprookje van kunnen maken. ‘Er was eens een meisje die droomde van…’ Maar daarmee doe ik mijzelf geen eer aan. Het is geen sprookje maar serieuze realiteit.
Feit blijft dat je groot mag dromen en dan stapje voor stapje mag merken dat je iedere dag dichter bij je droom komt. Het eindproduct leek mij aan het begin groot, onbereikbaar en eng. Maar als ik één ding heb geleerd de afgelopen tien jaar dan is het wel dat je op een dag gewoon moet beginnen. Een stap moet zetten. Dan nog één en nog één tot je op een dag omkijkt en ziet dat je er al bent.

Een zaal vol mensen

En zo ben ik ineens een paar jaar verder en gaat een droom in vervulling. Een congres over en voor alleengeboren tweelingen dat zelfs internationale allures moet gaan krijgen omdat er, nog voordat het online stond, al interesse werd getoond vanuit het buitenland. Dat heb je als buitenlandse sprekers het al gaan delen in hun netwerk 😉 .
Je snapt, er gingen heel wat oude overtuigingen en angsten door mijn hoofd heen. En nóg! Want de grootste nachtmerrie is natuurlijk dat niemand interesse toont en het niet door gaat. Dus stel ik mij dagelijks de lokatie voor, vol met mensen. De hoofdzaal tot de nok toe gevuld met mensen. Wij die de laatste maand voor aanvang nog van alles extra moeten regelen om al die mensen kwaliteit te bieden.
“Je mag groot dromen Arank, het is tijd om weer een stap te zetten.”
Maar jullie mogen best weten dat ik het ook héél erg spannend vind!

Leve de moderne technologie

Om zo veel mogelijk mensen te interesseren hebben we ons uiterste best gedaan om prachtige sprekers uit binnen- en buitenland te vragen om hier aan mee te werken. En hoe mooi dat niemand, niemand!, heeft gezegd dit niet te willen. Stuk voor stuk waren ze enthousiast en zeiden meteen JA.
Het waren spannende tijden met wéér van die persoonlijke overtuigingen. Iemand die wereldwijd lezingen geeft een mail sturen en hopen op antwoord. (Overtuiging: Waarom zou ze op onze vraag ingaan? Ze kent ons niet.) Een heel leuk antwoord terugkrijgen en nog geen dag later met elkaar aan de telefoon zitten. Overtuiging overboord.
Voet bij stuk moeten houden omdat er bij een andere spreker iets mis ging met de communicatie. Mails die terugkwamen, skype afspraken die mis liepen. Adem in, adem uit. Ook deze bleek heel enthousiast te zijn.
En zo kwam het dat ik soms op de meest ongelukkige tijden zat te praten met toekomstige sprekers (soms ook vanwege het tijdsverschil).

De voorbereidingen zijn getroffen. Nu zijn we aanbeland bij de volgende stap.
Het voelt bijna als een zwangerschap ;-), het congres heeft vanuit de kant van de stichting genoeg bedding om te bestaan. Tijd voor ons om het kenbaar te gaan maken aan de buitenwereld en jouw interesse te gaan wekken.

Hulp is welkom

En om die buitenwereld te bereiken hebben we ook jou nodig! Als je je geroepen voelt om ons te helpen dit wijd uit te dragen voel je dan vooral vrij om ieder bericht op social media te delen. Ken je andere wegen die interessant kunnen zijn dan mag je mij of de stichting een berichtje sturen. Wellicht heb je een groot netwerk waarin je informatie over dit congres kunt delen. Maar bedenk dat alle kleine beetjes helpen: kleine netwerken zijn ook waardevol.
Vanuit de stichting ATN ontwikkelen we een flyer die rondgestuurd mag worden. Schrijf een mail en we zorgen dat ie jouw kant op komt.
Heb jij zelf lijntjes naar bijvoorbeeld media of andere interessante bronnen en draag je ons een warm hart toe dan zijn we je heel dankbaar als we daar gebruik van mogen maken.

Samen gaan we de alleengeboren tweelingen in het licht zetten.
Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten tijdens (één van) deze dagen.
Meer informatie over het congres vind je op deze pagina. 

©Aranka Reeuwijk

ps. Ken je dat gedicht van Marianne Williamson?

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze schaduw
die ons het meest beangstigt.
We vragen ons af Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol, fantastisch te zijn?
Maar, wie ben jij om dat niet te zijn?
Je bent een kind van God.
Je onbelangrijk voordoen
bewijst de wereld geen dienst.
Er is niets verlichts aan je klein te maken
opdat andere mensen zich bij jou
niet
onzeker zullen voelen.
Wij zijn allemaal bedoeld
om te stralen 
zoals kinderen.
We zijn geboren om de glorie van God,
die in ons is, te onthullen.
Die is niet alleen maar in sommigen van ons;
die is in iedereen!
En als wij ons eigen licht laten stralen,
geven we onbewust andere mensen
toestemming hetzelfde te doen.

Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,
bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

 

Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *