STERRE

Sterre of de twee vlindertjes

Afgelopen zomer deelde Jenny een zelfgeschreven verhaal in een besloten groep voor alleengeboren tweelingen. Een ontroerend verhaal over een meisje die haar tweelingzusje is verloren in de buik. Een meisje die haar zusje mist en zich zo graag twee vlindertjes voelt zodat ze dan weer samen is.
“Dit moet een boekje voor kinderen worden met bijpassende plaatjes”, dacht ik meteen! Dat beeld had Jenny zelf gelukkig ook, zo bleek niet veel later.

En zo had ik, voor dat ik er erg in had, voorgesteld om haar te helpen, mocht het ooit zo ver komen. Beloofd is beloofd. Dus toen ik een aantal weken geleden een mail van haar ontving met de tekst plus bijbehorende tekeningen, nou toen werd het ineens wel heel echt!
Voor nu mag ik ein-de-lijk een klein stukje van het verhaal hier delen.

Ik heet Sterre.

Ik ben een meisje. Maar niet altijd. Soms ben ik twee vlindertjes.
Dat weet niemand. Alleen ik.

Op school kan het niet. Want als ik twee vlindertjes ben, kan ik niet opletten. En als ik niet oplet wordt de juf boos. Ik kan daar best tegen, maar met boze mensen om me heen, lukt het me niet om twee vlindertjes te worden.
Dus wacht ik maar. Tot ik thuis ben.

Thuis kan het maar héél soms. Want als ik twee vlindertjes ben, kan ik niet leuk en aardig doen tegen mijn broertje. Ik kan dan helemaal niks doen met mijn broertje. En dat vindt mijn moeder niet fijn. En als mijn moeder het niet fijn vindt, lukt het me niet om twee vlindertjes te worden.
Dus wacht ik maar. Tot het avond is.

In de avond kan het alleen stiekem. Want als ik twee vlindertjes ben, kan ik mijn bord niet leeg eten. Mama wil dat perse. Dus verander ik stiekem, tussen de hapjes door. Maar alleen  als papa niet vraagt hoe het op school was en alles van de hele dag wil weten. Want er steeds vragen aan mij gesteld worden, lukt het me niet om twee vlindertjes te worden.
Dus wacht ik maar. Tot ik in bed lig.

In bed word ik twee vlindertjes. Altijd.

©Jenny Maas

Wil je graag weten hoe het verhaal verder gaat? En zou je heel graag een exemplaar voor jezelf of voor een kindje van van wie je weet dat die zijn of haar tweelinghelft is verloren willen hebben? Verhalen kunnen heel helend werken en geven bovendien een opening om erover te praten. Daarom ben ik zo blij met dit boekje.
Voor meer informatie of het reserveren van een exemplaar kun je Jenny mailen: creatiefincoaching@gmail.com

Het boekje wordt uitgevoerd in A5 formaat met een hard cover, bevat 28 pagina’s waarvan twaalf met pagina vullend full color afbeelding. De prijs voor dit mooie boekje is €11,90.

Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *