VRAAG EN HET WORDT GEGEVEN

Klinkt makkelijk nietwaar? Je slingert een vraag het universum in en binnen afzienbare tijd staat je bestelling voor je neus.  Zo simpel kan het toch niet zijn, want dan was ieder mens rijk en gelukkig.
En toch werkt het zo, heb ik zelf mogen ervaren de afgelopen tien jaar. Toen ik ooit een boek kocht met deze titel wist ik ergens diep van binnen dat het inderdaad zo is. Máár, dat er ook iets meer voor nodig is om het werkelijkheid te laten worden. 

Eerst zien dan geloven

Ik ben zo iemand die het dan gaat testen. Kijken of het werkt en dat je je vragen het universum in kunt slingeren en dat ze dan beantwoord worden.
Maar ik ben ook zo iemand die, als ze op een dag merkt dát het inderdaad zo simpel is, het universum op de proef stelt en kijkt of het iedere keer werkt.
Zo heb ik ontdekt dat ik kan vragen om werk, om cliënten. Zodra ik die vraag hardop stel krijg ik binnen een dag nieuwe aanvragen. Klinkt bizar eenvoudig hé?!
En dat is het ook, ware het niet dat er wel wat voor nodig is om dit ook zo voor je te laten werken. Want negen van de tien keer zitten er (onbewuste) overtuigingen in jou die je tegenhouden om te krijgen wat je wilt. Die had ik zelf ook tot die tijd.
Ik wilde natuurlijk heel graag heel veel meer mensen helpen maar tegelijk zat er een overtuiging in de weg (of eigenlijk heel wat meer dan één). ‘Kan ik deze mensen echt wel helpen en heb ik daar wel voldoende energie voor. Wat als ik het te druk krijg, kan ik dat wel aan. Straks doe ik weer te veel en word ik weer ziek…..

Wat houd jou tegen?

Heb jij enig idee welke overtuigingen jij hebt die het universum tegenhouden om jouw wensen te verhoren? Meestal zijn dit gedachten als ‘ik ben het niet waard, ik kan het toch niet, dat werkt niet voor mij, ik geloof er niet in, ik geloof niet dat ik het kan, ik ben bang (om te falen, voor mijn omgeving..), ik voel me schuldig, wat zullen ze wel niet van me denken….’ Heb jij er nog een paar die in dit rijtje passen?
Dus terwijl je misschien al een wens het universum in durft te slingeren heb je hem zelf al getackeld voordat die ook maar je mond heeft kunnen verlaten.

Innerlijke saboteurs

Wat zijn dat toch een rotzakken, die innerlijke saboteurs! Die houden je tegen om werkelijk van het leven te gaan genieten.
Zo ook alleengeboren tweelingen.  Die zijn er heel goed in om zichzelf tegen te houden via verschillende wegen. Ze zeggen dat ze graag iets willen gaan doen (genieten van het leven, gezond worden, studie starten, hobby, werk..) maar ondertussen zijn er diverse excuses die er voor zorgen dat ze veilig blijven zitten waar ze zitten. Geen grote successen alsjeblieft, dat kunnen ze niet aan, hoe graag ze dat willen en tegelijk eng vinden (of denken het niet te kunnen).

Stel je gewenste situatie voor

Toen ik dat boek (Vraag en het wordt gegeven) aan het lezen was heb ik voor mijzelf heel gedetailleerd dingen opgeschreven die ik graag wilde bereiken. Een wens als ‘ik wil gelukkig worden’ is veel te algemeen, die moet je gaan verkleinen tot hele praktische beelden. Hoe ziet gelukkig worden er bijvoorbeeld voor jou uit? Hoe voel je je dan, hoe zie je er uit, wat doe je, wat denk je, wat ruik je ….? Daarnaast is de zin ‘ik wil gelukkig worden’ een wens die je je hele leven voor je uit kunt blijven schuiven. Beter is het om te wensen dat je gelukkig wilt ZIJN.
Beter stel je je voor hoe het is als je doel is bereikt.

Kill your darlings

Maar dan is het wel handig om eerst die overtuigingen die je in de weg staan, om zeep te helpen. Je mag gaan inzien dat ook jij het verdient om gezond en gelukkig te zijn. Dat je van het leven mag genieten, plezier mag hebben, succesvol mag zijn in de breedste zin des woords.
Je hebt lang genoeg in je eigen schaduw gestaan. Neem je voor om er dit jaar uit te stappen (uit die schaduw) en je zelf al het zonlicht te gunnen dat je verdient. Groei en straal!!

En natuurlijk help ik jou daar graag bij.

© Aranka Reeuwijk

Facebooktwitterlinkedin

2 antwoorden op “VRAAG EN HET WORDT GEGEVEN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *