ZACHT EN LIEFDEVOL

Wees zacht en liefdevol voor jezelf

Een diep verlangen naar een soulmate of maatje van de andere sekse. Verslaafd aan liefde en tegelijk doet liefde veel pijn. Eigen (seksuele) verlangens voor een partner zorgen voor verwarring met het verlangen naar de niet geboren tweelinghelft, dit kan voor problemen in relaties zorgen. Het accepteren van de eigen genetische imprint is vaak moeilijk: Een vrouw mag een vrouw wezen, een man mag man wezen.
Zomaar weer een paar punten die kenmerkend zijn voor alleengeboren tweelingen die een tweelinghelft van het andere geslacht hebben verloren.
Githana kwam ‘via Keulen en Aken’ op de plek waar we hadden afgesproken. Het was een letterlijke lange reis voordat ze aankwam op de plek waar ze wezen moest. Maar misschien juist daarom werd het een mooi gesprek. 

Nieuwsgierigheid naar antwoorden

Ze wist het haar hele leven al, Githana. Niet dat ze van een tweeling was maar dat ze iets miste in haar leven. Maar ja, wat dan?! Jarenlang is ze op zoek geweest en heeft een weg afgelegd via waarzeggers, handlezers en spiritualiteit op zoek naar antwoorden. Ooit was er een therapeut die heel stellig was in haar uitspraak. “Je bent het vierde kind, niet het derde.” Ze kon dit niet plaatsen en begreep het ook niet. Op dat moment kwam het idee van een tweeling niet in haar op.
Nieuwsgierigheid is haar drijfveer geweest. Op zoek naar de oorzaak van haar gevoel.

De trigger

Zo’n twee, drie jaar geleden ontmoette ze een bijzondere man waardoor ze aan haar persoonlijke en spirituele ontwikkeling is gaan werken. In diezelfde tijd is ze ook met de MIR methode gaan werken. En hierdoor kwam veel naar boven, alleen, ze kon het niet plaatsen. Op een goed moment is ze gaan floaten (floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water), en daar is toen iets gebeurd, dat was een duidelijke trigger. Via google heeft ze mijn site gevonden en wat ze daar las kwam erg binnen. Eindelijk begreep ze het!

Dat gevoel van iemand te missen!

Dat gevoel van gemis, dat was intens herkenbaar. Ook het niks afmaken, perfectionistisch en tegelijk slordig zijn, op zoek naar een soulmate, als laatste weg gaan op feestjes dat kwam haar allemaal erg bekend voor. Maar vooral dat gemis, die kwam binnen.

Schrijven gaf inzicht

Vanaf dat moment is Githana heel veel gaan schrijven en de opdrachten uit mijn boek gaan maken. Hierdoor kwam er veel naar boven uit haar leven wat ze eigenlijk vergeten was. Zo is er een voorval geweest toen ze 20 werd. Groot feest, waarna ze aan het eind het gevoel had of ze in een diep zwart gat viel. Totaal overstuur. Toen snapte ze het niet, nu achteraf kan ze het plaatsen.
Afscheid nemen is en blijft ‘een dingetje’, loslaten van personen is erg moeilijk voor haar. Als iemand vertrekt dan raakt dat haar in haar ziel, zelfs bij vakantie gaan van anderen. Bang dat ze niet terug komen, maar vooral het afscheid nemen zelf kost moeite.  Nu doet ze haar best om dit een plekje te geven.
Het geeft eigenlijk wel rust dat ze nu weet dat er ooit een tweelingbroer is geweest, maar op dit moment komt ze even niet verder.
Wel voelt het al lichter dan dat het ooit is geweest, maar het loslaten is moeilijk. Dit zal zeker ook komen door haar ongeduld zegt ze zelf. Ze wil graag dat het NU gebeurt… Maar ja, zo werkt het vaak niet 😉 .

Geef het een plek en wees dankbaar dat je een engel bij je hebt

“Je hebt gewoon een extra beschermingengel en wordt in de juiste richting gestuurd,” zegt Githana. “Wees daar dankbaar voor. Zelf mediteer ik veel en leg op die manier contact. En leer te luisteren! Je hoeft het niet alleen te doen.”
Zo af en toe krijgt ze tekens op haar pad, als ze dit nodig heeft. Vaak is dit een wit veertje voor haar voeten. “Hij is er gewoon altijd bij.”

Hou vooral heel veel van jezelf

“Ik dacht van mijzelf te houden maar dat bleek toch niet zo te zijn. Wees positief en voel de liefde voor jezelf. Maar ook, niet zo hard en streng zijn tegen jezelf want dan ben je teleurgesteld als iets niet gaat zoals het moet gaan.
In het verleden ben ik vaak boos op mijzelf geweest als ik iets stoms had gedaan. Hier kon ik dagen verdrietig en teleurgesteld door zijn. Alles moest altijd perfect zijn, ik mocht geen fouten maken. En daar ging het fout. Dan ging ik het te goed doen en ging het juist fout.”

Githana merkt dat ze steeds makkelijker met de flow mee gaat, stabieler is en met kleine stapjes vooruit gaat.

Wil je het hele interview beluisteren kijk dan via onderstaande link.

© Aranka Reeuwijk

 

Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *