ESSENTIËLE OLIËN

Essentiële oliën

Snel en makkelijk producten bestellen kan via deze link.

Al zo lang de mens bestaat gebruiken we planten en kruiden. Zowel om ons eten op smaak te brengen als ook om onszelf te ondersteunen bij ziekteprocessen. Ooit had iedere gemeenschap een persoon die deze kennis van moeder op dochter, of vader op zoon doorgaf. In die tijd hadden we nog geen weet van chemische bestanddelen, bacteriën en virussen. Maar we wisten gewoon dat bepaalde planten werkzaam waren.

Iedere week doTERRA café in Zutphen.

Olie versus kruid

Het voordeel van essentiële olie is dat deze vliegensvlug wordt opgenomen door je lichaam. Dit in tegenstelling tot de bron, de plant zelf. Deze moet eerst nog door je lichaam worden verteert, omgezet en verwerkt.
Dat hoeft dus niet als je enkel de werkzame stof, de essentiële olie van de plant zelf, tot je neemt. Dat merk je ook. Een druppeltje essentiële olie heeft vrijwel direct effect!! Gebruik je de plant dan moet je die eerst keuzen om de oliën actief te krijgen.

Kijk eens wat er gebeurd als je in een citroen- of sinasappelschil knijpt of als je bv een paar blaadjes pepermunt kneust. Bij de eerste twee zie je de olie in het rond spuiten! Bij pepermunt is dat niet het geval maar eenmaal tussen je vingers gewreven komen de geuren als een explosie vrij. De minuscule bolletjes die de essentiële olie bevatten knappen op deze manier open.
De geur die vrijkomt wordt door onze neus geregistreerd via de bovenste hersenzenuw in onze hersenen vlak bij ons emotionele brein. Daarom dat geuren effect hebben op je gemoedstoestand, naast dat ze ook fysieke effecten hebben.

Doterra werkt geweldig ondersteunend en helend bij zowel fysieke als emotionele klachten. De heling vindt vooral plaats als er ook de bereidheid is om de interne processen aan te gaan die met het gebruik ervan los gemaakt worden. Vanuit een vertrouwen dat elke ziekte een poging is van het lichaam tot heelwording.

Van amateur naar wetenschappelijk onderbouwd

Ik herinner me dat ik als kind gefascineerd zat te bladeren en te lezen in een kruidenboek. Een boek waar wilde planten in stonden met hun medicinale werking. Als middelbare scholier werkte ik in een tuincentrum en kende alle planten bij hun Latijnse naam. Later als fysiotherapeut zocht ik heel bewust een passende massageolie uit per patiënt (ik had zo’n 20 verschillende oliën).

Vele jaren later heb ik dat desbetreffende kruidenboek nog steeds. Maar ditmaal heb ik ook een groot bedrijf achter me van waaruit ik informatie krijg. Een bedrijf dat via wetenschappelijke onderzoeken de werking van hun essentiële oliën kan aantonen (en daarnaast oa ook nog een fantastisch assortiment aan supplementen heeft). Ik ben in het bezit van prachtige boeken waar alle oliën in staan beschreven met hun chemische samenstelling én hun toepasbaarheid.

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf deze mooie producten in huis hebben? Dat kan door ze hier los te bestellen. Maar wist je dat je met een eigen account, zonder verplichtingen, met zo’n 25% korting kunt bestellen? Ik leg je er graag meer over uit mocht je interesse hebben.

Daar hebben we een olie voor!

Naast dat ik heel intuïtief werk zit er toch ook nog altijd een wetenschapper in mij. Na aanschaf van mijn eerste oliën ben ik ze eerst op mijzelf en huisgenoten gaan uitproberen. Ik wilde ze persoonlijk ervaren, voelen, ruiken, proeven (ja, deze kun je ook innemen), de essentie van de plant snappen en daarmee haar toepasbaarheid… Om niet te verzanden in details en je te overspoelen met mijn enthousiasme zal ik hier verder niet te veel uitweiden maar gaandeweg werd ik meer en meer gegrepen. Wil je toch meer info dan kun je die hier vinden.

Aroma touch, Symphonie of the cells

Soms is het fijn om even niks te hoeven en alleen maar te ontvangen via je lichaam. Daarvoor zijn de Aroma Touch en de Symphonie Of the Cells (SOC) bij uitstek geschikt. De eerste is heerlijk ontspannend en haalt alle stress uit je lijf. Vanuit de SOC protocollen kunnen we heel gericht aan jouw balans en herstel werken. Deze protocollen  zijn specifiek inzetbaar bij klachten en aandoeningen.

Je eigen flesje

Na een individueel consult  of intensive coaching krijg je, naast een persoonlijke wastekening, ook een flesje persoonlijke olie mee naar huis.
Geen behoefte aan een consult maar zou je wel meer willen weten over deze producten? Dan mag je altijd contact met mij opnemen.
Weet je welke producten jij nodig hebt en zou je die op een makkelijke manier willen bestellen? Dat kan via deze link.