FAMILIEOPSTELLINGEN

Familie opstellingen is ZIEN wat er speelt.

“Dank jullie wel voor een hele bijzondere dag! Ik sta er steeds weer versteld van hoe mooi familieopstellingen werken. Als representant heb ik veel mogen voelen en ervaren en mooie inzichten gekregen waardoor weer een stukje in mezelf heel aan het worden is. Jullie begeleiding vond ik zo integer, mooi en professioneel. Hierdoor creëerden jullie een veilige omgeving waarin de vragen, ervaringen en emoties liefdevol aan het licht mochten en konden komen. Deze dag was zeer de moeite waard en ik ga zeker nog een keer terugkomen!” Meer reacties van deelnemers

Data 2019

Alle dagen zijn op een zaterdag van 10 tot 17 uur. Verzeker je van deelname en klik op de datum van jouw keuze.

Data 2020

8-2, 4-4, 13-6, 19-9, 10-10, 28-11, 19-12. Mogelijk tot aanmelden volgt nog.

Wat levert een dag familieopstellingen voor alleengeboren tweelingen jou op?

familieopstellingen

-Begrijpen waar die innerlijke leegte en onrust van binnen door komen en deze vaarwel zeggen.
-Zichtbaar worden en gaan staan voor wie jij bent.
-Makkelijker keuzes maken en niet meer schuldig voelen over van alles.
-Je volledige potentieel gebruiken in plaats van slechts een deel.
-Stoppen met jezelf te saboteren en gaan doen wat je diep van binnen voelt.

Trauma verwerken

Een trauma opgelopen op zeer jonge leeftijd, of in het geval van alleengeboren tweelingen al voor de geboorte, zorgt ervoor dat de persoon in kwestie als het ware stil blijft staan op het tijdstip waarop het verlies plaatsvond. Bijna logisch gevolg hiervan zijn; Vermijden van gelijksoortige situaties, er niet over (kunnen) praten, het controleren van zichzelf en anderen en alles willen weten om het zo in eigen hand te houden.

Zonder woorden kijken

Maar ook compenseren van het gevoel van leegte en verdriet middels drugs, werk, relaties of rationaliseren zijn reacties die horen bij een vroeg verlies. Een opstelling geeft de mogelijkheid om zonder woorden te kijken naar wat er ooit is gebeurd en wat de impact is op jouw leven, om van daaruit een stap in je eigen toekomst te zetten.

Verloren tweeling dynamiek

Deze opstellingsdagen begeleid ik samen met Hannemiek van Helsdingen (Hannemiek is arts en werkzaam bij Dimence Jeugd GGZ en geeft naast haar werk onder andere cursus mindfulness voor kinderen en jongeren). De dagen staan geheel in het teken van de verloren tweeling dynamiek en hoe dit je leven vorm geeft. Meedoen kan met een vraag maar heb je die niet of vind je dat een beetje eng ook dan ben je welkom om als representant/toeschouwer deel te nemen. Ook vanuit die plek zul je met meer kennis en inzicht over jezelf naar huis gaan.

Aanpak van de opstellingen

Begeleiding van een opstelling zal afwisselend vanuit de klassieke aanpak dan wel vanuit moderne visie worden begeleid. Hierin laten wij ons leiden door wat het best past bij de opstelling. De opstellingen zelf worden afwisselend door Aranka of Hannemiek begeleid en ook hierin laten we ons leiden door wat op dat moment het meest nodig en passend lijkt.
Wil je meer achtergrondinformatie over familieopstellingen? Of kun je niet kiezen of je een vraag wilt inbrengen of als representant aanwezig wilt zijn? Wellicht is deze oefening behulpzaam hier bij.

Locatie

In Zutphen. Sommige mensen vinden het spannend  om helemaal naar Zutphen te moeten komen. De afstand voelt ver, te groot en te eng. Bedenk dat, mocht dit het geval zijn bij jou, je opstelling dan al is begonnen 😉. Een letterlijke reis kan een mooie metafoor zijn voor de figuurlijke reis die je mag afleggen.
Verandert deze informatie iets voor jou en was dit een laatste duwtje om je aan te melden?

Groepsgrootte

Maximaal 12 deelnemers waarvan vier mensen een vraag in kunnen brengen. Wij garanderen dat iedere vraagsteller aan bod komt en de ruimte krijgt die nodig is om zijn of haar vraag beantwoord te krijgen.

Kosten

Breng je een vraag in dan betaal je voor deze dag €136,00 inclusief lunch (daar waar kan biologisch), koffie/thee. Kom je liever (eerst) als representant/toeschouwer dan betaal je €37,00. Heb je nog nooit ervaren wat de kracht van opstellingen is dan is het aan te raden om eerst als representant te komen. Maar niks moet natuurlijk.

Er zijn deelnemers die van ver komen en graag een overnachting boeken. Wellicht is deze plek wat voor je? Heel basic maar wel bijna om de hoek (drie minuten lopen).

Wacht niet langer en geef je nu op voor de jou passende datum.

5 oktober

7 december