FAQ

FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe weet ik dat ik een alleengeboren tweeling ben?

Sommige mensen hebben het geluk dat er voor of tijdens de bevalling aanwijzingen zijn geweest die wijzen op een verloren tweelinghelft. Dit kan in de vorm van een echo die duidelijk twee foetussen heeft laten zien. Of bij de bevalling was een extra vruchtwaterzak of navelstreng gevonden. Minder voorkomend is een foetus papyrus. Vaker gaat het over bepaalde kenmerken en gedragingen die je je hele leven al hebt.

Kun je er achter komen wat het geslacht is geweest van de ander?

In het geval dat de ander vlak voor of rond de geboorte is overleden zal het geslacht bekend zijn. Is er sprake geweest van een foetus die al in de eerste drie maanden is overleden dan zal dit niet meer gaan. Vaak voelt de overlevende helft zelf goed aan wat het geslacht is geweest en is er het hele leven al het gevoel van gemis van een broer of zus. Mocht dit niet het geval zijn dan is het mogelijk dit te achterhalen middels bijvoorbeeld familieopstellingen.

Is er altijd sprake van een tweeling of kan ik ook een onderdeel van een drieling zijn geweest?

Er zijn een flink aantal mensen die duidelijk voelen dat ze er eentje van een drie- dan wel vierling zijn geweest. Meestal zijn dit mensen die niet genoeg rust nemen (en dit zelf weten), zich meer nog dan de andere alleengeboren tweelingen schuldig voelen over alles en een sterke verbondenheid voelen met de dood. Daarnaast zijn het hele goede organisatoren en kunnen ze goed overzicht houden en voelen vaak feilloos aan wat andere voelen.

Hoe weet ik of er sprake is geweest van eeneiig of twee-eiig?

Bij eeneiig zie je vooral kenmerken en gevoelens van woede (te veel of te weinig), kwetsbaarheid (mist een deel van zichzelf) of perfectionisme (de ander was perfect). Bij twee-eiig zie je kenmerken die minder voorkomen dan bij eeneiig zoals bang in het donker zijn, onrust in het hele leven voelen en een diepe pijn die niet te helen lijkt. Maar ook zijn zij meer op zoek naar een soulmate. Dit wil niet automatisch zeggen dat iemand die van origine een twee-eiige tweeling is geweest niet perfectionistisch is aangelegd. Daarnaast heeft iemand die een eeneiige tweeling is geweest het gevoel geamputeerd te zijn; alsof er een lichaamsdeel mist.

Waarom is de ander niet geboren?

Dat is een vraag die mij vaak wordt gesteld. Wat is er gebeurd waardoor de ander is overleden? Dit is echter een vraag die erg lastig is te beantwoorden. Soms zijn er duidelijke kenmerken geweest van onderontwikkeling waardoor de ander gewoonweg niet levensvatbaar was.  Maar wellicht moeten we hiervoor de hedendaagse wetenschap loslaten en de spirituele kant opgaan. Was de ander enkel mee om jou te begeleiden naar de aarde, was de andere ziel ineens bang, heeft dit te maken met een vorig leven.. Ook hierbij geldt dat dit te onderzoeken is middels opstellingen.

Hoe kom ik er achter wat er precies is gebeurd?

Met behulp van een therapeut kun je via regressie of hypnose teruggaan naar het moment in de baarmoeder. Maar het is ook mogelijk om je eigen beelden die in je opkomen op te schrijven. Vertrouw er maar op dat dat wat je te binnen schiet klopt.

Ik herken mijzelf in de kenmerken. Wat nu?

En dan heb je al die kenmerken herkend en vallen er puzzelstukjes op zijn plaats en dan..? Dat is aan jou. Ben je er klaar voor om dit verder te onderzoeken, en wil je dat ook? Of is het misschien nog te vroeg en parkeer je het voor een moment dat het wel de aandacht kan krijgen die het verdient? Feit is wel dat het iets met je doet en het je hoe dan ook niet zal loslaten.

Als er geen fysieke aanwijzingen zijn, hoe weet ik het dan zeker?

Zeker weten doe je het nooit hoewel er mogelijkheden zijn dat bijvoorbeeld delen van de ander in jouw lichaam zijn terug te vinden. Welke aanwijzingen dit zijn kun je lezen bij de kenmerken.

Ik heb moeite met relaties, kan dit hier ook mee te maken hebben?

De vraag is wat jij zoekt in een relatie. Meestal zijn alleengeboren tweelingen onbewust hun hele leven op zoek naar de ander. En het meest voor de hand liggende is dat dit gevoel van gemis wordt geprojecteerd op een partner. Helemaal als de overleden ander van het andere geslacht was. Dan zoeken we onze broer of zus in iedere partner. Die is echter op zoek naar heel wat anders binnen de relatie waardoor het uiteindelijk voor problemen kan gaan zorgen. Is je partner ook een alleengeboren tweeling dan levert dit nog weer andere problemen op waardoor een relatie ook moeite heeft tot standhouden. Relaties zijn lastig en valt nog heel veel over te zeggen.

Ik doe altijd tien dingen tegelijk. Is er een relatie met dat ik een tweeling ben geweest?

Ja! Tweelingen die alleen zijn geboren zonder de ander hebben vaak de neiging om meer dingen tegelijk te doen. Alsof ze ook voor de ander het leven willen leven.

Ik voel me altijd zo onrustig van binnen. Hoe kan ik dit verhelpen?

De innerlijke onrust wordt vaak veroorzaakt door het onbewust weten wat er is gebeurd. De ander is voor je neus overleden en ongeacht hoe oud je was heeft dit impact op je gehad. Ineens was hij of zij er niet meer. Dit zorgt voor een onbewust gevoel van willen zoeken naar de ander. Dit zoeken uit zich voor jou op verschillende manieren.

Ergens voel ik dat het klopt, maar toch twijfel ik geregeld. Is dat normaal?

Dat is heel normaal. Het is ons hart en lichaam wat op een bepaalde manier zeker weet. Die voelen dat het klopt, dat er een ander is geweest in de baarmoeder samen met jou en dat daar iets ergs mee is gebeurd. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in pijn op de borst, aanvallen van duizeligheid, hartkloppingen of heftige trillingen van het lichaam.

Ik ben een vrouw/man maar voel me soms toch aangetrokken tot andere vrouwen/mannen. Terwijl ik me toch ook echt hetero voel. Kan dit hiermee te maken hebben?

Ja dat kan zeker! Veel alleengeboren tweelingen (met name twee-eiig) hebben het gevoel biseksueel te zijn terwijl ze toch ook duidelijk een voorkeur voor het andere geslacht hebben. Hierdoor ontstaat verwarring.  Ergens wordt de energie van de niet geboren ander gevoeld en van daaruit ook geleefd. Dit zorgt ervoor dat je als vrouw als het ware door de ogen van je broer naar vrouwen kijkt, of andersom voor mannen. Zo kun je je ook zowel manlijk als vrouwelijk voelen.
Daarnaast kan er sprake zijn van hormonen in jouw lijf die bij de ander hoorde.

Het lijkt wel dat, sinds ik weet dat ik eigenlijk een tweeling ben geweest, de gevoelens alleen maar sterker zijn geworden. Hoe kan dit?

Het bijzondere is dat, wanneer je eenmaal de oorzaak ontdekt van je onverklaarbare gevoelens en gedragingen ze ineens veel sterker worden. Dat is niet vreemd. Tijdenlang hebben ze wel diep verstopt in je gezeten maar niet de erkenning kunnen krijgen die ze verdiende. Nu je de oorzaak weet openbaren ze zich aan je. Dat kan overweldigend zijn maar het zal minder worden als je ze een plek weet te geven.

Ik merk dat ik een kei ben in mijzelf te saboteren. Zou dat te maken kunnen hebben met dat ik een alleengeboren tweeling ben?

Ja, zeker weten! Alleengeboren tweelingen zijn kampioen in het zichzelf in de weg zitten. Succesvol willen zijn/plezier hebben en tegelijk dit succes/plezier tegenwerken. Ergens vol enthousiasme aan beginnen en het dan niet afmaken. Vaak uit schuldgevoelens naar de ander toe. Want succesvol zijn of ergens volop van genieten voelt niet eerlijk naar de ander toe.

Wat is het verschil tussen een alleengeboren tweeling en een tweelingziel?

Heel vaak hoor ik mensen zeggen dat ze een ‘alleengeboren tweelingziel‘ zijn. Hierbij maken ze van twee fenomenen één. Een tweelingziel is een heel ander fenomeen. Hierbij is niet sprake van een fysieke scheiding in het begin van dit leven maar ligt de scheiding miljoenen jaren terug in de tijd, op zielsnivo. Ooit, lang geleden was er sprake van één ziel die om wat voor reden dan ook is gesplitst in twee. Deze twee delen zijn een eigen leven gaan leiden, keer op keer, om hun lessen te leren hier op aarde. Kom je elkaar tegen dan ‘herken’ je als het ware de ander als zijnde een deel van jezelf. Maar een spiegelbeeld van jezelf tegenkomen is, hoe mooi het ook lijkt, niet zonder pijn. Want een tweelingziel spiegelt niet alleen je mooie kanten maar tot vervelends toe juist de kanten die je niet van jezelf wilt zien. Voor meer info over ‘tweelingzielen’ kun je hier kijken.