IK WOU DAT IK TWEE HONDJES WAS

Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen

Van de eerste tot de laatste zin g-e-b-i-o-l-o-g-e-e-r-d. Zeldzaam iets gelezen dat zo binnen kwam,  zo enorm herkenbaar is. Ik had het ene ‘aha moment’ na het andere ‘ooh moment’.
Ik heb de gewoonte om tijdens het lezen een potlood te gebruiken om alles wat belangrijk is te onderstrepen. Na een paar bladzijden merkte ik dat ik mijn potlood aan het zoeken was, zag dat ik was gestopt met onderstrepen. Ik merkte dat ik mijn potlood helemaal niet nodig had. Ik zou echt alles moeten highlighten!

Bestel direct een exemplaar van dit boek

Citaat voorwoord

Ik wou dat ik twee hondjes was“De eerste zin van het gedicht Spleen luidt:  ‘Ik zit mij voor het vensterglas onnoemelijk te vervelen’. Dat kan ik bepaald niet zeggen toen ik dit boek ‘Ik wou dat ik twee hondjes was’ in handen kreeg. Gefascineerd heb ik de twee delen van het boek gelezen. Aranka toont hierin het lef om persoonlijk en professioneel, wetenschappelijk en spiritueel prachtig met elkaar te verbinden. Het getuigt van moed en een heldere missie om juist dit tere onderwerp op deze liefdevolle wijze te bespreken……

In dit boek wordt een lans gebroken, om het diagnostisch en therapeutisch palet uit te breiden met kennis en casuïstiek over deze specifieke problematiek. Aranka heeft heel goed begrepen dat werken met rouw, in dit geval om een voorgeboortelijk verloren tweelinghelft, werken met je hart als werkkamer is. Hier is het grote voordeel aanwezig dat werken met het hart als centrum al heel lang haar voorliefde heeft. Nu wordt het als vanzelf op unieke wijze verbonden met het systemisch gedachtegoed. Het is voor professionals van belang dat zij de wezenlijke plaats van het specifieke verlies leidend tot een ‘alleengeboren tweeling’ van binnenuit begrijpen en dat zij kunnen werken met de helende condities om het verlorene een plek te geven. Dit boek levert daar een bijdrage aan.” John van der Meij (Trilemma)

Persoonlijke zoektochten

Het boek bestaat uit twee delen. Deel één bevat Aranka’s levensverhaal en verhalen van acht andere alleengeboren tweelingen die aan de basis van hun leven hetzelfde trauma hebben meegemaakt: allemaal hebben ze nog voor hun geboorte hun tweelinghelft verloren. Ieder heeft op zijn of haar eigen wijze een zoektocht afgelegd naar iets waarvan ze niet wisten dat ze het ooit hadden verloren. Een zoektocht naar de verklaring van diverse klachten, naar de oorsprong van gevoelens van leegte en gemis, gepaard met onbewuste schuldgevoelens en vooral ook een onvervulbaar verlangen naar heelheid.

Deel twee biedt (achtergrond)informatie over het fenomeen alleengeboren twee- of meerlingen en is met de bijbehorende oefeningen uitstekend te gebruiken als werkboek, om zelf ook op ontdekkingsreis te gaan.

Kenmerken behorende bij het fenomeen alleengeboren twee-of meerling zijn. Klik op deze link om een indruk te krijgen van de inhoud.

“Ik voelde machteloosheid, verdriet en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud en levenloos. Bewegen durfde ik niet. Het was mijn tweelingbroer, die niet meer leefde. Ik wilde hem niet alleen laten, dit voelde zo erg als verraad en falen. Bovendien maakte het mij intens verdrietig. Toch moest ik hem achterlaten, want ik moest wel geboren worden. Op pijnlijke wijze gescheiden van elkaar.”

Verkrijgbaarheid

Een (gesigneerd) exemplaar mét persoonlijke boodschap ontvang je door op onderstaande link te klikken. De kosten voor het boek bedragen €22 (214 pagina’s) plus €2,00 verzendkosten.  Bestellen via de boekhandel kan natuurlijk ook. Realiseer je alleen dat er van de opbrengst ongeveer 40% naar het Centraal Boekhuis en de boekhandel gaat in plaats van naar mij.

Ja! Ik bestel heel graag een exemplaar van dit boek.

 

Het tweede boek ‘Alleen en toch samen‘ is een bundeling van ruim dertig korte verhalen met alleengeboren tweelingen als rode draad.

Diverse zaterdagen in het jaar heb je de mogelijkheid om middels opstellingen naar het fenomeen alleengeboren tweeling kijken. Via een opstelling kun je heel goed pijn en verdriet helen die tot nu toe sluimerend aanwezig waren. Na een opstelling is het heel goed mogelijk dat je veel meer rust ervaart. Daarnaast ben je welkom voor coaching.