MEDIA

Aandacht in de media

Gelukkig spendeert de media meer en meer aandacht aan het fenomeen ‘alleengeboren tweelingen’. Op deze pagina staan een aantal artikelen of links naar magazines, interviews of lezingen.

We herhalen een prenataal trauma totdat we er bewust van zijn

In dit interview met Joyce Beckker ga ik  o.a. in op  dat de ‘vertrekkende ziel’ nooit de bedoeling had geboren te worden. Hoe je aan je kind kan merken of deze een AT is. Wat als je aanvankelijke tweelingbroer- of zus weer terugkomt als je kind  en waarom het zo belangrijk is deze niet langer als je zus of broer te zien. En het verband tussen AT en een onvervulde kinderwens.

Alleengeboren tweelingen terug in de tijd met een 😉

Een interview wat eens totaal anders dan anders voelde. De inhoud was dan wel hetzelfde, maar de manier van vragen en diepgang totaal anders. Wat mij betreft mogen alle interviewers zo open en onbevangen zijn. Bekijk het hele gesprek.

5 Uur Live, special over tweelingen, 14-12-2018

“Aranka Reeuwijk is de enige deskundige in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in het fenomeen alleengeboren tweelingen en de gevolgen hiervan voor iemands dagelijks leven. Het is haar missie om het fenomeen alleengeboren tweelingen bekendheid te geven bij artsen en therapeuten, zodat dit serieus genomen gaat worden.” Een kort fragment van deze aflevering is te bekijken via deze link.

Happtalk Happinez festival 2017

Tijdens het Happinez festival op 15-17 september heb ik een Happtalk mogen houden over alleengeboren tweelingen. Een Happtalk is eigenlijk een variatie op de bekende TEDtalk.
Was je er niet bij dan kun je een compilatie van twee dagen hier terugkijken.

Project student

Voor een opdracht voor haar studie werd ik eind 2016 gevraagd door Esmé van Pelt of ik mee wilde werken aan een interview waarin zij mij zou bevragen over alleengeboren tweelingen. In deze 20 minuten leg ik uit wat een AT is, wat de kenmerken zijn en nog veel meer.

Mijn geheim

Mijn verhaal in de ‘Mijn geheim special’ in een serie van zes andere verhalen met als thema ‘iemand missen’. “Altijd heb ik gevoeld dat ik een broer miste. De jaloezie die ik voelde als ik een broer en zus samen zag, de dromen en de fantasieën die ik had over mij en een broer: diep vanbinnen wist ik dat er nog een ander was. Ik begreep alleen niet waar dat vandaan kwam: hoe kon je nu iets missen dat je nooit had gehad?”

Radio interview B-FM

Radio interview over alleengeboren tweelingen van dinsdag 13 oktober 2015 afgenomen bij B-FM.  Wat houdt het in, alleengeboren tweeling zijn. Wat is het, hoe herken je het, hoe vaak komt het voor…

Viva

In de Viva van week 6 (2015) stond een interview met Petra van der Schoot over het alleen geboren zijn als tweeling. Helaas was ik te oud voor de doelgroep, gelukkig wilde zij heel graag haar verhaal delen. Het is een prachtig artikel geworden waar veel lezeressen zich in hebben herkend. “Een jaar geleden ontdekte ik ‘per ongeluk’ dat ik een alleengeboren tweeling (AT) ben. Ik ben Petra nog elke dag dankbaar, want het was haar verhaal in de Viva, wat ik onder ogen kreeg. Dankzij haar verhaal ben ik zelf gegroeid en veranderd waardoor ik er kan zijn voor mijn dochter die ook een AT is. Acht jaar lang was ik op zoek voor haar wat dit met haar kon doen. Maar schijnbaar moest ik eerst mijzelf ontdekken voor ik haar goed kon begeleiden, weet ik nu. Mede dankzij de boeken van Aranka sta ik nu waar ik sta.”

Blog Marianne Notschaele

Blog, geschreven over mijn eerste boek ‘Ik wou dat ik twee hondjes was’, door Marianne Notschaele, reïncarnatietherapeute en auteur. Marianne is bekend als auteur van vele boeken over werken met vorige levens en reïncarnatietherapie. Daarnaast voert zij een praktijk als regressie en reïncarnatietherapeute.

ParaVisie

Interview in de ParaVisie van januari 2015. Lezers van de ParaVisie kunnen een gesigneerd exemplaar van mijn boek ontvangen door een mail te sturen naar info@bdbcoaching.nl.

Radio interview ‘het Heldere uur’

Radio interview over alleengeboren tweelingen op zondag 14-09-2014 bij ‘Het heldere uur’. 

Recensie Paravisie

“Verscheidene geestelijke klachten kunnen wellicht veroorzaakt worden doordat je voor je geboorte jouw tweelinghelft bent verloren, zonder dat je je daar bewust van bent! Dit kan een enorme impact hebben op je leven en komt bij tien procent van alle geboortes voor. Aranka Reeuwijk-Willems overkwam dit en verdiepte zich in het fenomeen. Haar verhaal en dat van acht anderen wordt beschreven. Ze hebben ieder een eigen weg afgelegd om zich te realiseren dat het verliezen van je tweelingbroer of -zus voor de geboorte een enorme impact op je heeft. Het betreffen indrukwekkende verhalen die voor menigeen als eye-openers gezien kunnen worden. In het tweede gedeelte richt de schrijfster zich op achtergrondinformatie over het fenomeen van alleen geboren tweelingen. Er staan oefeningen in die je kunt gebruiken om je eigen ontdekkingsreis op dit gebied uit te voeren. (AS)”

Vakblad voor natuurgeneeskundige

Interview in het Vakblad voor de natuurgeneeskundige (sept 2014) over stress. Met behulp van biofeedback en hartcoherentie in kaart brengen hoe gespannen iemand is en omgaat met spanning..

Vrouw in de Regio

Interview in de Vrouw in de Regio (febr-maart 2014) naar aanleiding van het uitkomen van mijn boek. Continu op zoek zijn naar iets, moeite met afscheid nemen, in tweetallen denken, niet kunnen kiezen, teveel dingen tegelijk doen….

Warnsvelds contact

Interview in het Warnsvelds contact (17 april 2014) in de column Vrouw &.. Tien procent van de mensen verliest zijn tweelinghelft al voor de geboorte. Dit verlies kan een enorme impact op de rest van je leven hebben….