REACTIES VAN CLIËNTEN

Reacties van cliënten:

Jarenlang heb ik heel wat therapeuten afgelopen op zoek naar mijzelf.

Maar niks hielp echt. Tot ik er achter kwam dat ik een alleengeboren tweeling ben. Ineens viel alles op zijn plaats voor mij. De hulp van Aranka hierbij was geweldig. Er kwamen duizenden vragen in mij naar boven waar zij mij bij heeft geholpen om die een plek te geven.

Het herkennen, erkennen en accepteren van het feit dat ik een alleen geboren drieling ben.

Het was een emotioneel moeilijk, maar vooral mooi, en verhelderend proces. Aranka heeft me hierin op een hele liefdevolle, intuïtieve en professionele manier begeleid. Zoveel puzzelstukjes zijn op z’n plek gevallen. Met haar boek en haar persoonlijke begeleiding heeft Aranka mij de basis en veiligheid gegeven om het bestaan van mijn broer en zus te accepteren en te integreren in mijn leven.

Steeds makkelijker mijn kern terugvinden.

Je hebt mij mijn zusje teruggegeven. Door jou heb ik haar weer ontdekt en heb ik opnieuw kennis mogen maken met haar. En sinds ik bij jou ben geweest, hangt ze nog steeds om me heen, voornamelijk achter me. Ik voel een hele liefdevolle en ondersteunende energie. Het is zo fijn te weten dat ze er is, dat ze er altijd is geweest en dat ze er altijd zal zijn. Ik voel me zo dankbaar dat ik haar opnieuw heb gevonden. Dank je voor jouw hulp daarbij! Wat verder me opvalt is dat ik de laatste tijd steeds makkelijker mijn kern terug kan vinden. Als ik me uit het veld geslagen voel  kom ik  gemakkelijker terug in mijn energie.

Mijn gesprek met Aranka heeft me zoveel rust en acceptatie gegeven.

Ik had een hele lijst met vragen die we samen hebben besproken. Zaken die ik al jaren niet begreep of waarover ik me altijd anders voelde kon ze me uitleggen, dat was zo fijn. Ook de workshop die ik bij haar gevolgd heb was speciaal. Zo bijzonder om met een hele groep gelijkgestemden samen te zijn en de enorme herkenning te ervaren. Heb met een deelneemster nog steeds contact. Wij begrijpen elkaar en dat is zo relaxed, we kunnen uren kletsen en elkaar steunen. Ben heel blij dat Aranka mij geholpen heeft in mijn proces en ik weet dat ik altijd weer bij haar terecht kan, mocht ik dat nodig hebben.

Duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt.

Een opstelling bij jou heeft me duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt en dat maakt dat ik er wat laconieker naar kijk, het op een bepaalde manier wel grappig vind dat ik er blijkbaar voor mijn geboorte zelf voor heb gekozen. De opstelling heeft ook een aantal dingen bevestigd die ik al voelde maar niet kon staven: dat mijn moeder wel graag een kind wilde maar niet mij, dat ik al van jongs af aan probeer haar te pleasen (al voor mijn geboorte dus, dat had ik niet kunnen bedenken) en dat ik nog steeds aan haar vast zat. Na onze afspraak is er wezenlijk iets veranderd en dat is best fijn na 45 jaar.

Wat mijn bezoek aan jou mij heeft gebracht is vooral RUST.

Ik kan het bestaan van mijn zusje nu een plek geven omdat ik nu eindelijk van haar bestaan af weet. Het kan rustiger worden in mij en ik mag stoppen met zoeken.

Maak een afspraak om vanaf nu alleen nog vanuit je eigen energie te leven.

Lezen over alleengeboren tweelingen is niet genoeg.

Het is belangrijk om weerklank te vinden voor vragen, emoties en gevoelens. Je kennis en betrokkenheid waren erg ondersteunend toen ik na een familieopstelling midden in mijn verhaal terecht kwam.

Ik voel me een stuk lichter en opgelucht.

Het leven was bij tijd en wijle best zwaar voor mij, maar Aranka heeft mij geholpen om mijzelf te begrijpen. Soms was ze best confronterend maar dat had ik nodig om een stap te kunnen maken.

Veilig en vertrouwd inzichten gekregen.

Aranka heeft mij meer inzicht gegeven in mijn gedrag, gedachten en de oorsprong hiervan. Ik voelde me erg veilig en vertrouwd bij haar. Hierdoor heb ik enorme stappen kunnen zetten richting mijzelf. Ik ervaar nu veel meer rust in mijzelf en snap waar al die gevoelens jarenlang vandaan kwamen.

Een onorthodoxe aanpak, liefdevol en warm.  

Maar ook scherp en een kei in het ervoor zorgen dat mensen op hun eigen pad komen. Dat pad waarvan je niet weet hoe het gaat lopen, maar jij laat een cliënt lopen en af en toe zelfs een beetje rennen, maar op de achtergrond ben je er altijd en als het nodig is op de voorgrond ook. Waardoor de cliënt langzaam weer kan schakelen naar een rustiger tempo op zijn tijd en dichter bij zichzelf komt. Zoals ik ook dichter bij mezelf ben gekomen en bij mijn broertje en zusje. Het is geen of/of meer, maar en/en geworden. Ze zijn er en ik ben er. Ik mocht groeien onder jouw paraplu.

Mijn hele leven heb ik twee levens geprobeerd tegelijk te leven.

Dat werkt niet zo heb ik gemerkt. Met hulp van Aranka heb ik mogen ontdekken dat ik dit al zo lang deed en dat ik hier mee kon ophouden. Ze heeft me laten ervaren hoe het is om alleen vanuit mijn eigen energie te leven. Dat heeft me veel rust opgeleverd.

Aranka heeft mij letterlijk laten voelen hoe ik het altijd deed.  

En hoe ik juist veel meer alleen vanuit mijn eigen energie mag gaan leven. Dit geeft me veel ruimte. Ergens voelde ik me onbewust altijd schuldig en heb daarom ook de plek van mijn niet geboren zusje proberen op te vullen.

Zet een nieuwe stap naar meer energie en rust.