REACTIES VAN CLIËNTEN

Reacties van cliënten:

Er is iets heel fundamenteels veranderd bij mij.

Ik ben letterlijk op mijn plaats gezet. Ben anders geworden, rustiger en kan beter bij mijn gevoel, waardoor mijn grenzen veel beter voelbaar zijn en ik ze dus ook beter kan aangeven.
Normaal was ik altijd erg toekomstgericht en aan het plannen en zo. Dat is nu veel minder sterk. Ik ben steeds meer in staat om ruimte te kunnen toelaten, waar ik anders altijd leegte opvulde met weer iets anders; doen doen doen. Altijd door, altijd in beweging. Ik verken nu die leegtes en vind daar rust, al is dat wel met vallen en opstaan. Ook vind ik het ook niet eng meer om afgewezen te worden, wat maakt dat ik veel gemakkelijker open en kwetsbaar kan zijn. Voorheen stortte ik gevoelsmatig in als iemand iets van mij afwees, dat is nu niet zo belangrijk meer. Dit zegt iets over de ander weet ik nu. Tegenwoordig rijd ik zelfs rustiger in mijn auto, terwijl ik de nodige bonnen voor snelheidsovertreding heb gehad!
Het proces van steeds dieper in mijzelf landen daar zit ik nog in, ben er nog niet. Maar dat vindt wel zijn weg en hoef ik niets voor te doen. Ik heb altijd zoveel dingen geforceerd willen bereiken. Nu ga ik meer en meer naar het gewoon zich laten ontvouwen, heel mooi! Ik kan wel opeens overvallen worden door verdriet en soms zelfs wat somberheid maar daar heb ik iets ondersteunend voor.

Lastig om het niet met iedereen te kunnen delen.

Ik kwam er via een medium achter dat ik een AT ben. Ik had hier weleens van gehoord, maar me er verder niet in verdiept. Al speurend op het internet ontdekte ik Aranka’s site en boek. Ik heb het boek meteen besteld. In één adem uitgelezen. Een en al herkenning. Ik wilde ook meteen een afspraak maken bij Aranka.
Het was een fijne ontmoeting. Zo fijn om door een (ervarings)deskundige geholpen te kunnen worden. In de opstelling die Aranka met me deed, koos ik ervoor om mijn eigen leven te gaan leven. Ik voelde de aanwezigheid van m’n tweelingzus. Wat een kracht voelde ik in mezelf om ‘op m’n eigen benen te gaan staan’.  Ik vind het wel lastig dat ik dit niet met iedereen kan delen. Iets dat zo’n grote ontdekking is, zoveel impact heeft gehad op wie ik ben én de oorzaak is van m’n depressies… dat zou ik graag willen delen.

Alsof ik nu eindelijk kan gaan stromen

Tot mijn grote verbazing blijkt tijdens een sessie met iemand die contact heeft met overledenen, dat ik een zusje heb. Echter niet boven en niet onder mij. Ik bedenk op dat moment niet dat het wel eens een tweelingzus kan zijn. En ik denk er verder niet over na. Maar in mijn zoektocht naar antwoorden op mijn blokkades, ontdek ik het fenomeen van een verloren tweelinghelft. En zo kom ik bij Aranka. Ik heb het contact als heel plezierig ervaren en we hebben een fijne sessie gehad, waarbij ik eindelijk op mijn eigen plek kon gaan staan. En het voelt alsof ik nu pas eindelijk (weer) kan gaan ‘stromen’. Mijn gevoel, mijn leven, zonder dat ik (onbewust) van alles blokkeer.

Ik voel meer rust en vertrouwen in mijzelf en dat is heel fijn! Dus dank je wel Aranka!!

Pijnlijk en helend tegelijk

Met behulp van de begeleiding van Aranka heb ik eerlijk onder ogen durven te zien dat ik daadwerkelijk een tweelingbroer heb verloren. Het was pijnlijk om dit te erkennen, maar tegelijkertijd helend. Door de sessie met Aranka heb ik het gevoel dat ik een mooie stap heb gemaakt in het erkennen van het verlies en ben ik mij veel meer bewust geworden om in mijn eigen energie en kracht te komen staan!

Jarenlang heb ik heel wat therapeuten afgelopen op zoek naar mijzelf.

Maar niks hielp echt. Tot ik er achter kwam dat ik een alleengeboren tweeling ben. Ineens viel alles op zijn plaats voor mij. De hulp van Aranka hierbij was geweldig. Er kwamen duizenden vragen in mij naar boven waar zij mij bij heeft geholpen om die een plek te geven.

Aranka kon mij heel treffend spiegelen.

Ik heb mijn contact met Aranka als verhelderend beschouwd. Ik had een heel heldere vraag – en daar is duidelijkheid op gekomen. Het was bijzonder om te werken aan de hand van een intuitieve creatie die zij vooraf aan mijn bezoek gemaakt had. De interpretaties hiervan sloten goed aan bij mijn gevoel, waar ik nu sta en wat ik te doen heb. En daarin kon Aranka mij heel treffend spiegelen.
Al met al heeft het me veel inzichten gegeven over mijn (vroege) verleden en beginnen er nu steeds meer kwartjes te vallen.

Mijn hele leven voelde ik nooit goed of ik honger had.

Ik at eigenlijk altijd veel te weinig. Sinds ik bij Aranka ben geweest voel ik mijn honger meer. Ik heb klaarblijkelijk de beslissing kunnen maken te willen leven en dat voelt heel fijn! Ook neem ik nu zélf contact op met mensen, ga naar hen toe, stuur een berichtje via messenger, telefoneer. En in huis heb ik al een hele boel dozen kunnen weggooien…
Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. De verandering voel ik vooral vanbinnen, alsof ik op een andere manier in mijn schoenen sta, de uiting ervan zal gelukkig geleidelijk aan komen. Ik vermoed dat het onbewuste verlangen en gemis is afgesloten en dat er nu bewust inschakelen in de plaats kan komen.

“Mijn leven.” Dat is het eerste wat in me opkomt…

als ik me afvraag wat het consult bij Aranka me gegeven heeft. Meteen na dat consult begon ik immers te verlangen naar mezelf helemaal leren kennen en mijn verlangens voelen. Inmiddels ben ik een ooit weggestopt stuk van mijn kracht aan het leren kennen en integreren. Als ik van daaruit zing, is het zo lekker! En ik slaap niet meer met het surrogaat-tweelingbroertje-kussen tegen me aan. Diep van binnen is er echt iets veranderd. Dankjewel, Aranka!

Altijd in de zesde versnelling geleefd.

Doordat ik eindelijk mijn broertje durfde te voelen en te zien kwam er een enorme rust over me. Ik leefde mijn hele leven in de 6e versnelling, op zoek naar mezelf. Zo vermoeiend. Nu kan ik ‘zijn’.

Het gevoel dat ik meer in het leven sta.

Door de persoonlijke opstelling bij Aranka heb ik me stapje voor stapje los kunnen maken van mijn eeneiige zusje. Dat losmaken heb ik langzaam gedaan, zodat ik het kon voelen. Ook heb ik ervaren dat het contact daarmee niet weg was, maar dat zij mij als een schaduw volgt ipv. dat ik ga “hemelen”. Ik heb het gevoel dat ik meer in het leven sta en steviger sta, in verbinding met mijn zusje. Aranka heeft mij op liefdevolle, begripvolle manier hierin begeleid!

Door Aranka en de opstelling ben ik me meer bewust geworden..

van de plek waar mijn tweelingbroertje, die na driëneneenhalve week hier op aarde te zijn geweest is overleden, bij mij in de omgeving is. Hij is mijn hele leven al om mij heen, dat vind ik fijn, hoewel ik er af en toe ook wel verdrietig om ben, maar nu op een andere plek. Daar waar ik eerst het gevoel had dat ik alles alleen en voor twee moest toen, komt nu meer het besef dat hij er voor mij is als een soort van ondersteuning, dat voelt fijn. Dank Aranka voor jouw prettige en professionele begeleiding daarin.

In mijn eigen energie stappen.

In de individuele begeleiding van Aranka heb ik werkelijk ervaren dat ik  het veilig en vertrouwd vond om ook vanuit de energie van mijn overleden tweeling broertje te leven. Vanuit die herkenning en erkenning probeer ik nu met steun van haar stappen te zetten naar de plek die ik wil innemen in het leven; mijn eigen plek.

Het herkennen, erkennen en accepteren van het feit dat ik een alleen geboren drieling ben.

Het was een emotioneel moeilijk, maar vooral mooi, en verhelderend proces. Aranka heeft me hierin op een hele liefdevolle, intuïtieve en professionele manier begeleid. Zoveel puzzelstukjes zijn op z’n plek gevallen. Met haar boek en haar persoonlijke begeleiding heeft Aranka mij de basis en veiligheid gegeven om het bestaan van mijn broer en zus te accepteren en te integreren in mijn leven.

Je hebt mij mijn zusje teruggegeven.

Door jou heb ik haar weer ontdekt en heb ik opnieuw kennis mogen maken met haar. En sinds ik bij jou ben geweest, hangt ze nog steeds om me heen, voornamelijk achter me. Ik voel een hele liefdevolle en ondersteunende energie. Het is zo fijn te weten dat ze er is, dat ze er altijd is geweest en dat ze er altijd zal zijn. Ik voel me zo dankbaar dat ik haar opnieuw heb gevonden. Dank je voor jouw hulp daarbij! Wat verder me opvalt is dat ik de laatste tijd steeds makkelijker mijn kern terug kan vinden. Als ik me uit het veld geslagen voel  kom ik  gemakkelijker terug in mijn energie.

Mijn gesprek met Aranka heeft me zoveel rust en acceptatie gegeven.

Ik had een hele lijst met vragen die we samen hebben besproken. Zaken die ik al jaren niet begreep of waarover ik me altijd anders voelde kon ze me uitleggen, dat was zo fijn. Ook de workshop die ik bij haar gevolgd heb was speciaal. Zo bijzonder om met een hele groep gelijkgestemden samen te zijn en de enorme herkenning te ervaren. Heb met een deelneemster nog steeds contact. Wij begrijpen elkaar en dat is zo relaxed, we kunnen uren kletsen en elkaar steunen. Ben heel blij dat Aranka mij geholpen heeft in mijn proces en ik weet dat ik altijd weer bij haar terecht kan, mocht ik dat nodig hebben.

Duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt.

Een opstelling bij jou heeft me duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt en dat maakt dat ik er wat laconieker naar kijk, het op een bepaalde manier wel grappig vind dat ik er blijkbaar voor mijn geboorte zelf voor heb gekozen. De opstelling heeft ook een aantal dingen bevestigd die ik al voelde maar niet kon staven: dat mijn moeder wel graag een kind wilde maar niet mij, dat ik al van jongs af aan probeer haar te pleasen (al voor mijn geboorte dus, dat had ik niet kunnen bedenken) en dat ik nog steeds aan haar vast zat. Na onze afspraak is er wezenlijk iets veranderd en dat is best fijn na 45 jaar.

Wat mijn bezoek aan jou mij heeft gebracht is vooral RUST.

Ik kan het bestaan van mijn zusje nu een plek geven omdat ik nu eindelijk van haar bestaan af weet. Het kan rustiger worden in mij en ik mag stoppen met zoeken.

Maak een afspraak om vanaf nu alleen nog vanuit je eigen energie te leven.

Lezen over alleengeboren tweelingen is niet genoeg.

Het is belangrijk om weerklank te vinden voor vragen, emoties en gevoelens. Je kennis en betrokkenheid waren erg ondersteunend toen ik na een familieopstelling midden in mijn verhaal terecht kwam.

Ik voel me een stuk lichter en opgelucht.

Het leven was bij tijd en wijle best zwaar voor mij, maar Aranka heeft mij geholpen om mijzelf te begrijpen. Soms was ze best confronterend maar dat had ik nodig om een stap te kunnen maken.

Verstopte herinneringen.

Aranka heeft mij geholpen herinneringen die ik ver weg gestopt had terug te halen. De wetenschap helpt mij enorm om verdere stappen te maken.

Veilig en vertrouwd inzichten gekregen.

Aranka, je hebt mij meer inzicht gegeven in mijn gedrag, gedachten en de oorsprong hiervan. Ik voelde me erg veilig en vertrouwd bij jou. Hierdoor heb ik enorme stappen kunnen zetten richting mijzelf. Ik ervaar nu veel meer rust in mijzelf en snap waar al die gevoelens jarenlang vandaan kwamen.

Ik heb eindelijk zin om te leven.

Nadat ik bij jou ben geweest voelde ik dat mijn energie toenam. Ik voel me steeds energieker en fitter. Jarenlang heb ik met vermoeidheid lopen stoeien, ik ben heel blij dat die nu langzaam maar zeker aan het verdwijnen is en dat is aan de ene kant best ongemakkelijk en tegelijk heel fijn. Het is alsof ik iedere dag een beetje meer in mijn eigen kracht kom te staan en dat voelt zó goed!  Ik heb eindelijk zin in mijn leven.

Een onorthodoxe aanpak, liefdevol en warm.

Maar ook scherp en een kei in het ervoor zorgen dat mensen op hun eigen pad komen. Dat pad waarvan je niet weet hoe het gaat lopen, maar jij laat een cliënt lopen en af en toe zelfs een beetje rennen, maar op de achtergrond ben je er altijd en als het nodig is op de voorgrond ook. Waardoor de cliënt langzaam weer kan schakelen naar een rustiger tempo op zijn tijd en dichter bij zichzelf komt. Zoals ik ook dichter bij mezelf ben gekomen en bij mijn broertje en zusje. Het is geen of/of meer, maar en/en geworden. Ze zijn er en ik ben er. Ik mocht groeien onder jouw paraplu.

Mijn hele leven heb ik twee levens geprobeerd tegelijk te leven.

Dat werkt niet zo heb ik gemerkt. Met hulp van jou heb ik mogen ontdekken dat ik dit al zo lang deed en dat ik hier mee kon ophouden. Je hebt me laten ervaren hoe het is om alleen vanuit mijn eigen energie te leven. Dat heeft me veel rust opgeleverd.

Aranka heeft mij letterlijk laten voelen hoe ik het altijd deed.

En hoe ik juist veel meer alleen vanuit mijn eigen energie mag gaan leven. Dit geeft me veel ruimte. Ergens voelde ik me onbewust altijd schuldig en heb daarom ook de plek van mijn niet geboren zusje proberen op te vullen.

Zet een nieuwe stap naar meer energie en rust.