REACTIES VAN CLIËNTEN

Reacties van cliënten:

Ik verwonder me over hoe mooi ik mezelf nu kan vinden.

Aranka heeft mij op een fijne, duidelijke en warme manier geholpen om mijn eigen plek in te nemen. Ze maakte het zo veilig dat het voor mij goed voelde om die stappen te kunnen zetten die ik nodig had in mijn proces. In de weken sinds ik bij haar ben geweest is er heel veel veranderd. Ik voel me totaal anders.  Alsof ik opnieuw geboren ben, en nu werkelijk in mijn eigen lijf en leven in plaats van op de plek van mijn zusje. Ik verwonder me echt over hoe mijn lijf van mij voelt en hoe mooi ik mezelf nu kan vinden.  Het voelt niet meer als van buiten af naar mezelf kijken, maar ik voel werkelijk van binnen uit. Dit brengt me zo veel vreugde, en ik voel dat dit een proces is wat nog steeds gaande is. Mijn zusje voel ik soms heel dicht bij, en soms verder weg, en dat is oké.  Ik heb een diep weten dat ze er is als ik haar nodig heb. Ik voel het vertrouwen dat het zo is.

Een groot kado op mijn verjaardag.

De sessie met Aranka heeft me heel helder gemaakt dat ik mijn leven lang voor twee heb geleefd. De opstelling heeft me in beweging gezet om mijn eigen leven te gaan leven en mijn tweelingbroer zijn plek te gunnen. Ik heb een paar weken na de sessie daar al een mooie stap in gemaakt. De mooie inzichten konden tot stand komen door de liefdevolle bedding die Aranka in de sessie heeft gecreëerd. Ik heb haar ervaren als een open, warme en oordeelloze vrouw. Een groter kado op mijn verjaardag had ik mezelf niet kunnen geven!

Er is iets heel fundamenteels veranderd bij mij.

Ik ben letterlijk op mijn plaats gezet. Ben anders geworden, rustiger en kan beter bij mijn gevoel, waardoor mijn grenzen veel beter voelbaar zijn en ik ze dus ook beter kan aangeven.
Normaal was ik altijd erg toekomstgericht en aan het plannen en zo. Dat is nu veel minder sterk. Ik ben steeds meer in staat om ruimte te kunnen toelaten, waar ik anders altijd leegte opvulde met weer iets anders; doen doen doen. Altijd door, altijd in beweging. Ik verken nu die leegtes en vind daar rust, al is dat wel met vallen en opstaan. Ook vind ik het ook niet eng meer om afgewezen te worden, wat maakt dat ik veel gemakkelijker open en kwetsbaar kan zijn. Voorheen stortte ik gevoelsmatig in als iemand iets van mij afwees, dat is nu niet zo belangrijk meer. Dit zegt iets over de ander weet ik nu. Tegenwoordig rijd ik zelfs rustiger in mijn auto, terwijl ik de nodige bonnen voor snelheidsovertreding heb gehad!
Het proces van steeds dieper in mijzelf landen daar zit ik nog in, ben er nog niet. Maar dat vindt wel zijn weg en hoef ik niets voor te doen. Ik heb altijd zoveel dingen geforceerd willen bereiken. Nu ga ik meer en meer naar het gewoon zich laten ontvouwen, heel mooi! Ik kan wel opeens overvallen worden door verdriet en soms zelfs wat somberheid maar daar heb ik iets ondersteunend voor.

Ik voelde mij gehoord en gezien zonder oordeel.

Vanuit mijn alleengeboren tweeling zijn heb ik een systeem-/familieopstelling gedaan bij Aranka. In alle rust en met respect voor mijn trauma heeft Aranka mij begeleid in het “loslaten” van mijn levensloos geboren tweelingzus Vera.
De voorbereiding op de sessie en de nazorg waren perfect, ik voelde dat ik gehoord en gezien werd en bovenal begrepen zonder oordeel. Voor het eerst had ik deze ervaring.
Ik kan Aranka van harte aanbevelen bij eenieder die professionele begeleiding op maat zoekt.

Al na een uur was ik ‘geboren’.

Ik had een afspraak van anderhalf uur. Al na een uur was ik ‘geboren’!! Zeer verbluffend en spectaculair hoe zo’n systemische aanpak werkt!! En ook doorwerkt. Het geeft je het besef dat het écht is, je tweelingschap of meerlingschap, maar ook de bijbehorende emoties. Het is een zeer wonderlijke ervaring. Een wereld gaat voor me open. Het verklaart zo enorm veel. Het is echt een keerpunt in m’n leven.
Het gaat om zo iets microscopisch kleins: drie foetussen van 7 en 8 weken oud, die samen leven. Als je dat voor het eerst hoort, denk je: ‘so what’?’ Maar kennelijk zit de ervaring al die jaren opgeslagen in het celgeheugen en speelt het je parten. En kan het opgelost worden. Ik ben je zeer dankbaar voor de wijze waarop je je inzet en hard maakt voor lotgenoten!

Liefdevol en doortastend.

Dat zijn de twee woorden die het meeste passen bij hoe je voor me was in onze ontmoeting. Zoveel begrip van iemand die echt weet waar het over gaat was al weldadig. Dat je me de weg wees om een voor mij totaal verrassende nieuwe stap te zetten heeft me ook enorm vooruit geholpen. Dankjewel!

Vertrouwen op dat wat er is.

De sessie bij Aranka heeft me heel veel liefde, duidelijkheid en echtheid gebracht. Nu ik weet dat ik niet alleen aan deze reis ben begonnen, kan ik mezelf beter begrijpen. Ik voel meer empathie voor mijn eigen pad en voel me meer aanwezig. Ik durf meer vertrouwen op wat is. Hoe irreeel het soms ook lijkt. Ik ben ontzettend blij dat Aranka me heeft kunnen bijstaan in het voelen van deze zieltjes.

Vooral de bevestiging en de erkenning deden mij heel erg goed!

Dat het een reden heeft waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe en dat ik steeds weer struikel over dezelfde blokkades en beperkende overtuigingen. Dat er een oorzaak is voor die diepe gevoelens van eenzaamheid, de schuldgevoelens, alsmaar op zoek zijn en mijn plek niet kunnen vinden.
Je warmte en je begrip heb ik als heel waardevol en ondersteunend ervaren. Je ontmoette me daar waar ik was op dat moment en nodigde me steeds weer uit om een stapje verder te gaan en vooral om nu mijn eigen plek in te nemen.
Ook de olie werkt voor mij heel fijn, als een soort anker en reminder op de momenten dat ik het moeilijk heb en weer even zoekend ben.
Dank je wel, dat er heel wat puzzelstukjes op hun plek mochten landen!

Ik ben niet alleen.

De sessie met Aranka heeft mij meer duidelijkheid gebracht, dat ik niet alleen ben. Ik voelde echt dat ik samen met mijn tweelingbroertje en oudere zus een drie eenheid waren. Het loslaten van mijn broertje was moeilijk, toen Aranka aangaf dat het geen afscheid hoefde te zijn werd het makkelijker en heb ik hem met veel liefde los kunnen laten zodat we ieder onze eigen weg konden gaan.

Meer energie, lekkerder in mijn vel.

Wat het contact met jou heeft betekend is dat je met de familieopsstelling licht op mijn situatie hebt geschenen en hierdoor heb ik heb mijn eigen plek weer ingenomen. Hoe fijn is dat! Ik zit lekkerder in mijn vel, heb meer energie, zin om op te ruimen, aan de slag te gaan. Dingen te ondernemen die ik nog niet eerder heb gedaan.

Dat zelf saboterende hoeft echt niet meer.

Mijn afspraak met jou heeft vooral een aantal dingen duidelijk gemaakt die voor mij nog verborgen waren. Ik kan nu beter plaatsen waarom ik soms écht niet hier wil zijn, waarom de trek vanuit de andere kant zó groot is. Ik probeer nu heel bewust voor het leven te kiezen en dat lukt soms beter dan anders. Ik voel me in ieder geval minder depressief sinds ik bij je ben geweest. Ik weet nu dat het de bedoeling is dat ik hier ben/blijf en dat het niet raar is dat ik dat soms heel moeilijk vind. Ik vertel er nu ook makkelijker over aan mensen, voel me er niet vreemd bij.
Ik voel ook steeds meer dat ik in dit leven gelukkig mag zijn, dat ik dan niemand tekort doe. Dat zelf saboterende hoeft echt niet meer. Zij is daar en dat heeft voordelen en ik ben hier en ik mag ook van de ‘voordelen’ genieten want de zwaarte voel ik al elke dag.

Zet ook een nieuwe stap naar meer energie en rust. 

De stap kunnen maken naar mijn eigen plek.

Tijdens de sessie heb ik heel helder het verschil kunnen voelen tussen mijn eigen plek en de plek van mijn zus. Ik merkte dat ik de plek van mijn zus zo goed kende dat het bijna als de mijne voelde. Uiteindelijk heb ik de stap kunnen maken naar mijn eigen plek. Daar voelde ik me aanwezig en geworteld. Wat heel mooi was is dat ik juist vanuit daar de lieve en zachte steun van mijn zus kon voelen. Ik heb ook mijn toekomstige partner naast me gevoeld en dat gaf steun en kracht. Ik ben nu pas echt klaar voor de Liefde! Dankjewel voor de mooie sessie.

Eén ding weet ik zeker: ik sta niet meer alleen.

Een aantal jaar geleden ben ik een opleiding tot counselor gaan volgen. Tijdens deze leerschool is er altijd iets gebleven wat ik niet kon duiden. Een tijd later deed ik een therapiesessie omdat ik merkte dat deze ‘laatste’ blokkade mij erg in de weg zat. In dit gesprek mocht ik een opstelling maken waarbij ik ook een baby’tje toevoegde. Het was voor mij te overweldigend om naar te kijken en om er iets mee te doen. Lange tijd heb ik gedacht dat ik als klein meisje misschien wel misbruikt was.
In het voorjaar van 2018 ontdekte ik het fenomeen alleengeboren tweeling. Wederom werd ik overspoeld met zoveel verdriet en paniek. Ik ging naar huis met de ontdekking dat ik een alleengeboren tweeling ben. Tja… aangezien niemand daar mij het bewijs van kan leveren moest ik dat maar zien te geloven.
In oktober 2018 sprak ik met iemand over dit fenomeen en zij riep direct ‘oh! Ja! Ik heb een zus!’ en meteen werd ze diepgeraakt door wat ze zich ineens realiseerde. Het was voor mij ook het moment dat ik wilde uitzoeken hoe het nou bij mij zat. Ik had Aranka haar boek al gelezen en ik maakte een afspraak voor een opstelling.  Ik werd enorm liefdevol ontvangen en samen zijn we gaan opstellen.
Voor mij is het geen vraag meer of ik een AT-er ben. Waar ik enerzijds rust voel, voel ik anderzijds het verlies en de boosheid. Wij zouden dit samen gaan doen. Ik ben in de steek gelaten. Ik kon dit niet alleen en toch moet ik het nu alleen doen. Confronterend, pijnlijk en soms voel ik mij ook enorm opstandig. Dit is nu waar ik zit in mijn proces en ik ben ongelofelijk nieuwsgierig waar ik over een jaar sta. Eén ding weet ik zeker: ik sta niet meer alleen.

Jarenlang weggestopt verdriet kwam boven.

Het is fijn om met Aranka te werken, ze heeft een warme persoonlijkheid en ze begrijpt waar je doorheen gaat omdat ze het zelf ook heeft meegemaakt. Ze voelt feiloos aan wat er nodig is in het moment. Het mooie van het werken met opstellingen aan een thema vind ik, dat je het zelf ervaart en er zelf doorheen gaat. Daardoor ben je zelf intensief bij je eigen proces betrokken. De opstelling voor mij persoonlijk gaf me diverse interessante inzichten en er kwam een hoop verdriet naar boven, wat ik jarenlang had weggestopt. Dat luchtte erg op. Ik ben erg blij dat ik geweest ben. 

Lastig om het niet met iedereen te kunnen delen.

Ik kwam er via een medium achter dat ik een AT ben. Ik had hier weleens van gehoord, maar me er verder niet in verdiept. Al speurend op het internet ontdekte ik Aranka’s site en boek. Ik heb het boek meteen besteld. In één adem uitgelezen. Een en al herkenning. Ik wilde ook meteen een afspraak maken bij Aranka.
Het was een fijne ontmoeting. Zo fijn om door een (ervarings)deskundige geholpen te kunnen worden. In de opstelling die Aranka met me deed, koos ik ervoor om mijn eigen leven te gaan leven. Ik voelde de aanwezigheid van m’n tweelingzus. Wat een kracht voelde ik in mezelf om ‘op m’n eigen benen te gaan staan’.  Ik vind het wel lastig dat ik dit niet met iedereen kan delen. Iets dat zo’n grote ontdekking is, zoveel impact heeft gehad op wie ik ben én de oorzaak is van m’n depressies… dat zou ik graag willen delen.

Alsof ik nu eindelijk kan gaan stromen.

Tot mijn grote verbazing blijkt tijdens een sessie met iemand die contact heeft met overledenen, dat ik een zusje heb. Echter niet boven en niet onder mij. Ik bedenk op dat moment niet dat het wel eens een tweelingzus kan zijn. En ik denk er verder niet over na. Maar in mijn zoektocht naar antwoorden op mijn blokkades, ontdek ik het fenomeen van een verloren tweelinghelft. En zo kom ik bij Aranka. Ik heb het contact als heel plezierig ervaren en we hebben een fijne sessie gehad, waarbij ik eindelijk op mijn eigen plek kon gaan staan. En het voelt alsof ik nu pas eindelijk (weer) kan gaan ‘stromen’. Mijn gevoel, mijn leven, zonder dat ik (onbewust) van alles blokkeer.
Ik voel meer rust en vertrouwen in mijzelf en dat is heel fijn! Dus dank je wel Aranka!!

Pijnlijk en helend tegelijk.

Met behulp van de begeleiding van Aranka heb ik eerlijk onder ogen durven te zien dat ik daadwerkelijk een tweelingbroer heb verloren. Het was pijnlijk om dit te erkennen, maar tegelijkertijd helend. Door de sessie met Aranka heb ik het gevoel dat ik een mooie stap heb gemaakt in het erkennen van het verlies en ben ik mij veel meer bewust geworden om in mijn eigen energie en kracht te komen staan!

Jarenlang heb ik heel wat therapeuten afgelopen op zoek naar mijzelf.

Maar niks hielp echt. Tot ik er achter kwam dat ik een alleengeboren tweeling ben. Ineens viel alles op zijn plaats voor mij. De hulp van Aranka hierbij was geweldig. Er kwamen duizenden vragen in mij naar boven waar zij mij bij heeft geholpen om die een plek te geven.

Aranka kon mij heel treffend spiegelen.

Ik heb mijn contact met Aranka als verhelderend beschouwd. Ik had een heel heldere vraag – en daar is duidelijkheid op gekomen. Het was bijzonder om te werken aan de hand van een intuitieve creatie die zij vooraf aan mijn bezoek gemaakt had. De interpretaties hiervan sloten goed aan bij mijn gevoel, waar ik nu sta en wat ik te doen heb. En daarin kon Aranka mij heel treffend spiegelen.
Al met al heeft het me veel inzichten gegeven over mijn (vroege) verleden en beginnen er nu steeds meer kwartjes te vallen.

Mijn hele leven voelde ik nooit goed of ik honger had.

Ik at eigenlijk altijd veel te weinig. Sinds ik bij Aranka ben geweest voel ik mijn honger meer. Ik heb klaarblijkelijk de beslissing kunnen maken te willen leven en dat voelt heel fijn! Ook neem ik nu zélf contact op met mensen, ga naar hen toe, stuur een berichtje via messenger, telefoneer. En in huis heb ik al een hele boel dozen kunnen weggooien…
Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. De verandering voel ik vooral vanbinnen, alsof ik op een andere manier in mijn schoenen sta, de uiting ervan zal gelukkig geleidelijk aan komen. Ik vermoed dat het onbewuste verlangen en gemis is afgesloten en dat er nu bewust inschakelen in de plaats kan komen.

“Mijn leven.” Dat is het eerste wat in me opkomt…

als ik me afvraag wat het consult bij Aranka me gegeven heeft. Meteen na dat consult begon ik immers te verlangen naar mezelf helemaal leren kennen en mijn verlangens voelen. Inmiddels ben ik een ooit weggestopt stuk van mijn kracht aan het leren kennen en integreren. Als ik van daaruit zing, is het zo lekker! En ik slaap niet meer met het surrogaat-tweelingbroertje-kussen tegen me aan. Diep van binnen is er echt iets veranderd. Dankjewel, Aranka!

Altijd in de zesde versnelling geleefd.

Doordat ik eindelijk mijn broertje durfde te voelen en te zien kwam er een enorme rust over me. Ik leefde mijn hele leven in de 6e versnelling, op zoek naar mezelf. Zo vermoeiend. Nu kan ik ‘zijn’.

Het gevoel dat ik meer in het leven sta.

Door de persoonlijke opstelling bij Aranka heb ik me stapje voor stapje los kunnen maken van mijn eeneiige zusje. Dat losmaken heb ik langzaam gedaan, zodat ik het kon voelen. Ook heb ik ervaren dat het contact daarmee niet weg was, maar dat zij mij als een schaduw volgt ipv. dat ik ga “hemelen”. Ik heb het gevoel dat ik meer in het leven sta en steviger sta, in verbinding met mijn zusje. Aranka heeft mij op liefdevolle, begripvolle manier hierin begeleid!

Door Aranka en de opstelling ben ik me meer bewust geworden..

van de plek waar mijn tweelingbroertje, die na driëneneenhalve week hier op aarde te zijn geweest is overleden, bij mij in de omgeving is. Hij is mijn hele leven al om mij heen, dat vind ik fijn, hoewel ik er af en toe ook wel verdrietig om ben, maar nu op een andere plek. Daar waar ik eerst het gevoel had dat ik alles alleen en voor twee moest toen, komt nu meer het besef dat hij er voor mij is als een soort van ondersteuning, dat voelt fijn. Dank Aranka voor jouw prettige en professionele begeleiding daarin.

In mijn eigen energie stappen.

In de individuele begeleiding van Aranka heb ik werkelijk ervaren dat ik  het veilig en vertrouwd vond om ook vanuit de energie van mijn overleden tweeling broertje te leven. Vanuit die herkenning en erkenning probeer ik nu met steun van haar stappen te zetten naar de plek die ik wil innemen in het leven; mijn eigen plek.

Het herkennen, erkennen en accepteren van het feit dat ik een alleen geboren drieling ben.

Het was een emotioneel moeilijk, maar vooral mooi, en verhelderend proces. Aranka heeft me hierin op een hele liefdevolle, intuïtieve en professionele manier begeleid. Zoveel puzzelstukjes zijn op z’n plek gevallen. Met haar boek en haar persoonlijke begeleiding heeft Aranka mij de basis en veiligheid gegeven om het bestaan van mijn broer en zus te accepteren en te integreren in mijn leven.

Je hebt mij mijn zusje teruggegeven.

Door jou heb ik haar weer ontdekt en heb ik opnieuw kennis mogen maken met haar. En sinds ik bij jou ben geweest, hangt ze nog steeds om me heen, voornamelijk achter me. Ik voel een hele liefdevolle en ondersteunende energie. Het is zo fijn te weten dat ze er is, dat ze er altijd is geweest en dat ze er altijd zal zijn. Ik voel me zo dankbaar dat ik haar opnieuw heb gevonden. Dank je voor jouw hulp daarbij! Wat verder me opvalt is dat ik de laatste tijd steeds makkelijker mijn kern terug kan vinden. Als ik me uit het veld geslagen voel  kom ik  gemakkelijker terug in mijn energie.

Mijn gesprek met Aranka heeft me zoveel rust en acceptatie gegeven.

Ik had een hele lijst met vragen die we samen hebben besproken. Zaken die ik al jaren niet begreep of waarover ik me altijd anders voelde kon ze me uitleggen, dat was zo fijn. Ook de workshop die ik bij haar gevolgd heb was speciaal. Zo bijzonder om met een hele groep gelijkgestemden samen te zijn en de enorme herkenning te ervaren. Heb met een deelneemster nog steeds contact. Wij begrijpen elkaar en dat is zo relaxed, we kunnen uren kletsen en elkaar steunen. Ben heel blij dat Aranka mij geholpen heeft in mijn proces en ik weet dat ik altijd weer bij haar terecht kan, mocht ik dat nodig hebben.

Duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt.

Een opstelling bij jou heeft me duidelijk gemaakt waar mijn transseksualiteit vandaan komt en dat maakt dat ik er wat laconieker naar kijk, het op een bepaalde manier wel grappig vind dat ik er blijkbaar voor mijn geboorte zelf voor heb gekozen. De opstelling heeft ook een aantal dingen bevestigd die ik al voelde maar niet kon staven: dat mijn moeder wel graag een kind wilde maar niet mij, dat ik al van jongs af aan probeer haar te pleasen (al voor mijn geboorte dus, dat had ik niet kunnen bedenken) en dat ik nog steeds aan haar vast zat. Na onze afspraak is er wezenlijk iets veranderd en dat is best fijn na 45 jaar.

Wat mijn bezoek aan jou mij heeft gebracht is vooral RUST.

Ik kan het bestaan van mijn zusje nu een plek geven omdat ik nu eindelijk van haar bestaan af weet. Het kan rustiger worden in mij en ik mag stoppen met zoeken.

Maak een afspraak om vanaf nu alleen nog vanuit je eigen energie te leven.

Lezen over alleengeboren tweelingen is niet genoeg.

Het is belangrijk om weerklank te vinden voor vragen, emoties en gevoelens. Je kennis en betrokkenheid waren erg ondersteunend toen ik na een familieopstelling midden in mijn verhaal terecht kwam.

Ik voel me een stuk lichter en opgelucht.

Het leven was bij tijd en wijle best zwaar voor mij, maar Aranka heeft mij geholpen om mijzelf te begrijpen. Soms was ze best confronterend maar dat had ik nodig om een stap te kunnen maken.

Verstopte herinneringen.

Aranka heeft mij geholpen herinneringen die ik ver weg gestopt had terug te halen. De wetenschap helpt mij enorm om verdere stappen te maken.

Veilig en vertrouwd inzichten gekregen.

Aranka, je hebt mij meer inzicht gegeven in mijn gedrag, gedachten en de oorsprong hiervan. Ik voelde me erg veilig en vertrouwd bij jou. Hierdoor heb ik enorme stappen kunnen zetten richting mijzelf. Ik ervaar nu veel meer rust in mijzelf en snap waar al die gevoelens jarenlang vandaan kwamen.

Ik heb eindelijk zin om te leven.

Nadat ik bij jou ben geweest voelde ik dat mijn energie toenam. Ik voel me steeds energieker en fitter. Jarenlang heb ik met vermoeidheid lopen stoeien, ik ben heel blij dat die nu langzaam maar zeker aan het verdwijnen is en dat is aan de ene kant best ongemakkelijk en tegelijk heel fijn. Het is alsof ik iedere dag een beetje meer in mijn eigen kracht kom te staan en dat voelt zó goed!  Ik heb eindelijk zin in mijn leven.

Een onorthodoxe aanpak, liefdevol en warm.

Maar ook scherp en een kei in het ervoor zorgen dat mensen op hun eigen pad komen. Dat pad waarvan je niet weet hoe het gaat lopen, maar jij laat een cliënt lopen en af en toe zelfs een beetje rennen, maar op de achtergrond ben je er altijd en als het nodig is op de voorgrond ook. Waardoor de cliënt langzaam weer kan schakelen naar een rustiger tempo op zijn tijd en dichter bij zichzelf komt. Zoals ik ook dichter bij mezelf ben gekomen en bij mijn broertje en zusje. Het is geen of/of meer, maar en/en geworden. Ze zijn er en ik ben er. Ik mocht groeien onder jouw paraplu.

Mijn hele leven heb ik twee levens geprobeerd tegelijk te leven.

Dat werkt niet zo heb ik gemerkt. Met hulp van jou heb ik mogen ontdekken dat ik dit al zo lang deed en dat ik hier mee kon ophouden. Je hebt me laten ervaren hoe het is om alleen vanuit mijn eigen energie te leven. Dat heeft me veel rust opgeleverd.

Aranka heeft mij letterlijk laten voelen hoe ik het altijd deed.

En hoe ik juist veel meer alleen vanuit mijn eigen energie mag gaan leven. Dit geeft me veel ruimte. Ergens voelde ik me onbewust altijd schuldig en heb daarom ook de plek van mijn niet geboren zusje proberen op te vullen.

Zet een nieuwe stap naar meer energie en rust.