REACTIES VAN DEELNEMERS

Reacties van deelnemers

Intensieve en emotionele dag

“Ik wil jullie beiden een compliment geven voor het “leiden” van de dag. Ik ben nogal kritisch in dit soort dingen maar jullie lieten nergens een steekje valllen. Wat een oplettendheid, zorgvuldigheid en compassie zag ik bij jullie beiden. Alles werd goed afgesloten en er bleef niks hangen waardoor ik ook goed bij mezelf kon blijven en niet doodmoe naar huis ging. Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen mogen helpen die van een alleen geboren tweeling zijn. Het is zo’n belangrijk ontbrekend stuk bij zoveel mensen. Ik kan jullie dan ook van harte aanbevelen.”

“Het was fijn, warm, en alsof ik thuiskwam. Het allerfijnst is denk ik de herkenning en erkenning. Je echt begrepen, gezien en gehoord voelen.”

Belangrijke dag in mijn leven

“Bijzonder om in deze workshop te ontdekken dat ik een alleengeboren tweeling ben. Het is voor mij nog maar heel kort dat ik er bekend mee ben en nu al zo’n groot inzicht. Deze dag is een van de meest belangrijkste in mijn leven ervaar ik. Het verklaart mijn zoektocht in het leven waarin ik nu rust kan krijgen. Voor mij is het duidelijk, nu er een extra puzzelstuk gelegd is. Voor mijn gevoel klopt het waar ik altijd naar op zoek was. Het heeft diepe indruk gemaakt en het voelt als een mooie bevestiging. Dankjewel Aranka en Hannemiek voor jullie vakkundige begeleiding.”

“Wat een prachtig cadeau dat ik bevestiging heb gekregen van mijn tweelingbroertje en dat ik hem heb mogen ontmoeten …  En wat heerlijk dat ik ook (h)erkenning van lotgenoten heb mogen ervaren. En als toetje ook nog attent gemaakt ben op mijn eigen rol!  Al met al een zeer waardevolle ervaring. Ik barst van de nieuwe energie….”

Met de opstellingen van de anderen begon de reis al, daar haal je heel veel uit

“Het was bijzonder om te merken dat het voor mij geen verschil maakte dat ik als representant aanwezig was nadat ik twee keer zelf een opstelling had gedaan. Diep geraakt, veel emoties kwamen los, intens beleefd waar de vragen raakten aan mijn eigen stuk. Veel meer inzicht gekregen in hoe dat zit met niet willen leven, niet hier willen zijn. En dat ik dat ook niet in een keer kan keren, dat dat tijd nodig heeft. Tijd die ik mezelf daarin niet gunde…”

“Hartelijk dank voor jullie inzet en zeer professionele begeleiding! Het was een zeer intensieve en emotionele dag voor mij, er is inderdaad veel zichtbaar geworden en losgekomen, ik ben heel blij dat ik dit heb mogen ervaren. Alles klopte voor mij: een warm ontvangst, een veilige omgeving, een fijne groep en een prima verzorging (chapeau voor de heerlijke soep!)”

“De dag familieopstellingen was in één woord geweldig! Ik heb nog nooit zoveel synchroniciteit ervaren. Jullie begeleiding was super! Die heb ik ervaren als open, warm, ondersteunend en coachend. Jullie locatie heeft een fijne energie en in de catering ontbrak werkelijk niks. Een super geslaagde dag… een heel speciaal kado aan mezelf.”

Doe jezelf ook een keer een dag opstellingen kado. Geef je op via deze link.

Aranka en Hannemiek, jullie hebben een prachtige organische samenwerking

“Ik vond het heel fijn dat de dag door Aranka en Hannemiek samen geleid werd, omdat ze elkaar heel mooi aanvulden. Twee verschillende personen, waarbij Aranka direct is en meer de leiding neemt en Hannemiek wat fijngevoeliger is en meer laat ontstaan. Een mooie combinatie!”

“Het was weer een mooie dag. Met een fijne geborgen groep. Ik kwam met een vraag maar door de visualisatie voorafgaand aan de dag kwam er toch iets anders boven dat de aandacht vroeg. Verder is de begeleiding van Aranka en Hannemiek zeer prettig en warm.”

“Heel bijzonder om getuige van en deelnemer te zijn aan dit bijzondere proces. Om te ervaren dat het echt werkt en om met lotgenoten samen iets te laten rijpen. Uiteraard met dank aan jullie deskundige begeleiding.”

“Intense waardevolle dag. Bijzondere ervaring. Raak. Dankbaar om te mogen ervaren. Veilige omgeving. Liefdevolle begeleiding. Tot de kern. Er mag zijn wat er is.”

Alsof het tweelingthema zo van alle kanten belicht tot je komt

“Aranka en Hannemiek, jullie hebben een prachtige organische samenwerking. Jullie zijn heel complementair waardoor iedereen in de groep op een natuurlijke wijze krijgt wat hij/zij nodig heeft. Ik heb zowel jullie expertise als compassie ervaren, heel belangrijk, gezien de complexe en gevoelige zaken die systemisch leven op dit thema. De structuur van een meditatieve start en een kleine rituele afronding na elke opstelling heb ik ook als heel fijn ervaren. Het was een workshop vol ontdekkingen en inzichten, afgewisseld met geraaktheid of doorleven van emoties. Heel helend ook om dit in een afgestemde groep te doen. In elke opstelling was wel iets van herkenning. Alsof het tweelingthema zo van alle kanten belicht tot je komt. Mijn levensboek heeft er absoluut een pagina bijgekregen. Heel hartelijk bedankt daarvoor!!!”

“Deze dag heb ik ervaren als een thuiskomen na een lange, vermoeiende, eenzame en verdrietige reis. Een thuiskomen dat met veel tranen gepaard is gegaan, maar ook met veel ontroering. Dat thuiskomen werkt (hopelijk) door in een verder thuiskomen in mijzelf en in mijn leven.”

Indrukwekkend respectvol intens diepgaand transformerend

“Eindelijk heb ik echt contact met mijn tweelingzusje ervaren, dat was ook mijn insteek. Het moet allemaal nog zakken, en er zijn nog vragen voor de toekomst, maar dat heeft de tijd. De opstelling die dag had al meteen het gevolg dat ik de volgende dag een stap zette die ik anders nog niet gezet zou hebben. Verbonden maar wel met mijn grenzen en op mijzelf…”

“Indrukwekkend respectvol intens diepgaand transformerend. Mijn eigen opstelling bracht naar voren wat ik onbewust wist maar niet zag. Ik ben geraakt, dankbaar en stil van deze uitbarsting.”

“Het was voor mij zeer bijzonder om eens een keer niet bij iedere opstelling als representant gekozen te worden en daardoor meer gelegenheid tot waarnemen te hebben. Dat bleek voor mij zeer kostbaar.”

“Ik vond het indrukwekkend, roerend, heilzaam. Het heeft voor mij dingen bevestigd plus nóg meer een plek gegeven met als gevolg meer inzicht, blijdschap en innerlijke rust waardoor ik opnieuw weer meer het gevoel krijg mezelf te zijn/worden…dank!”

Er wordt op alle facetten goed voor je gezorgd

“Als je vragen hebt rondom alleenstaand tweeling zijn, of je wilt hier graag meer inzicht in, kan ik je deze workshop dag van harte aanbevelen. Allereerst vanwege de ontmoeting met vele andere alleengeboren tweelingen en de herkenning van de thematiek en vraagstukken. En daarnaast vanwege de integere sfeer waarin de vragen nader worden verkend. Het is een fijne en professionele setting, waarin je je snel geborgen voelt. Er wordt op alle facetten goed voor je gezorgd.”

“Het is bijzonder hoe uniek iedere opstelling is. Ik ben dankbaar dat ik er als representant aan deel mocht nemen.”

“De dag was voor mij verhelderend, verdiepend, openend, alles klopte, sloot prachtig op elkaar aan en stroomde. Aranka en Hannemiek luisterde heel goed naar de onderliggende vragen en hadden veel respect voor alles wat aan bod kwam.”

“Deze dag doet je “ongeloof” veranderen in bevestiging!”

“Dank jullie wel voor de liefdevolle begeleiding en inzichten. Ik ben uit de ontkenning gestapt. Als representant heb ik vanuit verschillende posities het thema, alleengeboren tweeling mogen voelen en ervaren en ik ben diep onder de indruk hoe opstellingen van anderen jezelf zo kunnen raken.”

Integer, mooi en professioneel

“Verrijkend, voedend, helend, verbindend en inspirerend!! Een bijzondere ervaring die voor herhaling vatbaar is. Er was ruim aandacht, rust en ruimte voor ieders vragen. Ook de mogelijkheid voor nazorg is aanwezig, heel zorgvuldig!!”

“Dank jullie wel voor een hele bijzondere dag! Ik sta er steeds weer versteld van hoe mooi familieopstellingen werken. Als representant heb ik veel mogen voelen en ervaren en mooie inzichten gekregen waardoor weer een stukje in mezelf heel aan het worden is. Jullie begeleiding vond ik zo integer, mooi en professioneel. Hierdoor creëerden jullie een veilige omgeving waarin de vragen, ervaringen en emoties liefdevol aan het licht mochten en konden komen. Deze dag was zeer de moeite waard en ik ga zeker nog een keer terugkomen!”

“Hele mooie helende dag. Bijzonder om te zien dat ik alle vragen van de anderen voor een (groot) deel herkende: de thema’s bestaansrecht en dood, voluit je eigen leven leiden en de pijn bij verlaten worden bijvoorbeeld. Dat kom ik bij andere dagen met familieopstellingen niet zo sterk tegen. En ook als representant zette het al veel in beweging in mij.”

“Het was een heel fijne, ontspannen dag voor mij. Ik voelde me meteen thuis en op m’n gemak in de ruimte en met de anderen. Ik had nog nooit een familieopstelling meegemaakt. De begeleiding, de ruimte en de andere deelnemers maakten dat het voor mij heel natuurlijk aanvoelde, en ik heb me verwonderd over de rust, het vertrouwen en de openheid bij de opstellingen, ook bij heftige momenten. Alles bij elkaar een bijzondere ervaring waar ik dankbaar voor ben!”

Verstopt verdriet

“Ik vond het fijn dat er niet alleen volgens de traditionele regels gewerkt werd en dat er ruimte was om te experimenteren.  De begeleiding van jullie allebei vond ik prima: zorgvuldig en goed afgestemd op de vraagsteller.  Ik heb nog meer inzichten gekregen wat betreft de verschillende dynamieken tussen één, twee- of meer eiige tweelingen en ook dat als het trauma in een eerder stadium plaatsvond dit nog meer impact lijkt te hebben.”

“Heel intensief en emotioneel. Prachtig om te zien hoe mensen elkaar kunnen helpen met dit thema.”

“Bijzonder om te ervaren hoeveel verdriet er verstopt zat en hoe het op zo’n dag vanzelf naar buiten komt, niet te stoppen is en zo fijn de opluchting daarna. Alsof er een steen van mijn schouders gelicht is! Voor dit diepe helen  is een opstelling volgens mij onmisbaar en zo krachtig.”

“Een verrijkende dag, voor mijn eigen vraag en om anderen te kunnen helpen bij hun vraag.”

Mijn vraag was of ik een alleengeboren tweeling was. Veel kenmerken van deze groep herkende ik. Door de opstelling ben ik erg geraakt. Ik mocht ervaren dat ik inderdaad een tweelingzusje had gehad en zelfs mijn vader een tweelinghelft had gehad. Bijzonder…wat het met me doet weet ik nog niet het heeft tijd nodig om te integreren. Het is een verrijking om dit op zo’n manier te mogen ontvangen. Familieopstellingen is een prachtige tool.“

Bijna overtuigd om ook een keer te komen? Geef je dan nu op voor een dag familieopstellingen. Of lees nog even verder.

Rustiger, steviger en zachter

“Jullie hebben een fijne, rustige en heldere manier van het begeleiden van een opstelling. Mijn opstelling was heftig, maar mooi en ik ben er nog geregeld mee bezig, maar niet op een vervelende manier. Meer dankbaar voor wat zichtbaar mocht worden en onder de indruk van wat er kennelijk nog allemaal speelt in mijn systeem. Graag kom ik daarvoor nog een keer terug…”

“Iets in me is rustiger, steviger en veel zachter geworden – ik denk omdat er diep van binnen zo’n duidelijke ‘ja’ is dat ik een zusje heb gehad ipv een broertje (wat ooit tegen mij was gezegd). Het hielp me ook dat m’n rationele brein er nu ook niet meer omheen kan. Wat dat betreft was ik opgelucht om voor het eerst zelf in de opstelling te staan en het zo duidelijk zelf te ervaren. Vooral naast elkaar, hand in hand. ‘Ik ben een alleengeboren tweeling’ voelt voor het eerst op alle vlakken waar.”

“In mijn praktijk laat ik mensen vrijwel altijd ‘voor’ en ‘na’ voelen na afloop van een sessie. Dat je me dit nu zelf liet ervaren met de 2 plekken… wat een cadeau!! Ik voel zoveel dankbaarheid. Om op te kunnen merken dat m’n energie verandert en dan te kunnen checken of ik wel m’n eigen plek inneem (leven) of misschien ‘per ongeluk’ op die van m’n overleden tweelingzusje sta. Ongelofelijk behulpzaam en transformerend voor m’n energie, gevoel, en de hoeveelheid licht in me.”

De verbondenheid met de groep was bijzonder

“Dankjewel voor de hele bijzondere dag. Het was heel fijn om onze dochter ook thuis te laten komen. Ik heb het eerst mogen verwerken, het voelde gisteren of ik aan de grond vast zat. Vanmorgen werd ik wakker met een heel blij gevoel, ik heb nu twee meisjes ze voelen als engelen. Ook onze overleden kleinzoon kwam voorbij fladderen als een engel. Het voelt voor mij heel goed, ik heb klei besteld om voor allebei een aandenken te maken.”

“Ik ging hier naar toe met een open blik en liet mij verassen. Door mijn ouders is mij altijd verteld dat ik de helft van een tweeling ben en de andere helft met drie maanden met een miskraam verloren is. Ik heb hier nooit veel bij stilgestaan. Het meest bijzondere vond ik de verbondenheid met de groep. Mooi om te zien dat er door een gecreëerde basisveiligheid zoveel connecties konden ontstaan en mensen dicht bij hun emoties kwamen. Dit ontroerde mij. Dit ook met een compliment naar jullie, hoe jullie deze randvoorwaarden hebben gecreëerd. Zelf vond ik het bijzonder om gekozen te worden om plekken in de opstelling te mogen innemen. Hier ben ik dan ook dankbaar voor. Het belangrijkste dat ik mee naar huis nam; er is geen waarheid of goed of fout. Iedereen is bezig met zijn eigen proces en doet dat op eigen wijze. Ik vond dat heel mooi om te zien.”

“Wat ik heel fijn vond, was dat ik op een gegeven moment in de opstelling op mijn eigen plek mocht staan. Dat was belangrijk voor mij. Het voelde goed om het zelf te doen en te weten dat jullie er gewoon waren als het nodig was. Het sterkte mij om mijn angst los te laten en om te voelen dat mijn zusje er gewoon is. Ze is er en ze is een stabiele factor. Ze zorgt voor een stuk balans. Ik ben blij dat ik haar nu toe kan laten naast mijn broertje. Dat verdient zij en ik ook.”

Helemaal uit België gekomen

“Deze dag bij jullie heb ik als zeer mooi ervaren. Ik geloof dat ieder krijgt wat goed voor hem/haar is, op dat moment. Ik heb ervaren dat mijn tweeling broer nog steeds bij mij is en dat ik hem nu kan horen en voelen en dat ik ook zijn wensen mag delen.”

“Zo blij dat na zoveel opstellingen al gedaan te hebben, eindelijk mijn tweelingbroer er eens bij mocht zijn.. nu heb ik hem dus eindelijk gezien en gevoeld.. daarvoor ben ik dus speciaal vanuit België naar Nederland gekomen en het was het waard!”

“Ik voelde me goed thuis bij jullie, maar omdat het voor mij de eerste keer was, was het even wennen, maar ik kan alleen maar zeggen dat toen ik begon dat allemaal weg viel. Ik heb echt versteld gestaan hoe de representanten zich ‘inleefden’, en mijn emoties zo konden raken, omdat ze precies lieten zien, wat ik al heel lang voel. Ook mijn dank aan Hannemiek dat ze het zo mooi begeleidde. Al met al ben ik heel blij dat ik deze stap heb durven zetten.”

Een warm en dankbaar gevoel naar alle deelnemers

“Het was een heel bijzondere dag. Alles is nog lang niet bezonken maar het heeft veel indruk op me gemaakt. Met mensen die je niet kent zo snel zoveel mooie en indrukwekkende momenten meemaken. Echt heel bijzonder.”

“Dat een opstelling zo veel met me kon doen en zo snel inzichten zou geven had ik niet verwacht. Dank jullie wel.”

“Dankjewel om dit zo goed te begeleiden, dankjewel ook voor de kaart in het begin die al direct gevoelens deed opkomen, voor het lekkere eten, jullie gastvrijheid, jullie warmte en voor de veiligheid die er was. De verbondenheid die er die dag was onderling, blijft hangen in een warm en dankbaar gevoel naar de andere deelnemers toe. Ze gaan me echt bijblijven.”

“Dank jullie wel voor jullie begeleiding en respect waarmee jullie de opstellingen begeleiden. Heel fijn om te ervaren.”

Duidelijkheid, troost en rust gegeven

“Heel mooi om met gelijkgestemde zielen samen te zijn waar je je niet hoeft te schamen voor je heftige emoties. Je voelt gewoon dat het begrepen wordt.”

“Het was mijn allereerste ervaring hiermee dus ik stond er open en vol verwachting in. Je kunt je er gewoon geen voorstelling van maken hoe het is om dit mee te maken. En toch zie je het voor je ogen gebeuren en voel je je heel verbonden met elkaar en voel je wat er met de ander gebeurt.”

“Ik heb de dag als prachtig en intensief ervaren en heel bijzonder om met allemaal alleengeboren tweelingen samen te eten aan 1 tafel, het was net of ik dat al jaren deed. Het heeft me veel duidelijkheid, troost en rust gegeven en het was ook bevestigend en helend. Ik ben vooral ook erg dankbaar voor dit inzicht van die dag, voel me niet meer alleen, voel heel veel liefde om me heen, het geeft me ‘holding’, een thema waar ik erg mee bezig ben.”

“Goeie muziek, aardige mensen, lekker eten, maar vooral een zeer gedegen en verantwoordvolle wijze van begeleiden. Soms had ik het idee dat niemand wist waar het naar toe zou gaan leiden, maar jullie bleven helder en koel en tegelijk betrokken. En zes keer verschillend en een mooie positieve afsluiting iedere keer.”

Ja! Ik geef mij op om zelf een stap te zetten.