Vier fasen

Vier fasen verwerking

Bewustwording, Voelen, Acceptatie, Levensvreugde

Als je net hebt ontdekt dat je een alleengeboren tweeling bent dan is dat vaak een grote opluchting omdat er veel op z’n plek valt. Eindelijk snap je hoe het zit en komt alles bij elkaar; de puzzel is compleet.
Vragen waar je al jaren mee rondliep krijgen na lang zoeken eindelijk antwoord.  In sommige gevallen leveren die weer nog meer vragen op maar dat is niet zo gek. (Natuurlijk help ik je graag bij deze fase.) Tegelijk is het ook heel begrijpelijk dat je het gevoel hebt dat er ineens heel veel op je af komt.  Het is niet niks waar je achter bent gekomen.

Situaties die je je hele leven beangstigden kun je ineens plaatsen. Gekke gewoontes die je had, maar niet begreep, zijn nu helder. En zo is er nog heel veel meer te ontdekken. Kijk maar eens bij de kenmerken; herken je er veel?
Je zult gaan ervaren dat je de komende maanden (en zelfs jaren) door verschillende fasen gaat, uitgedaagd wordt en er steeds meer helder gaat worden.

Mensen die al hun hele leven weten dat ze een alleengeboren tweeling zijn realiseren zich nu pas wat de impact van dit verlies is geweest op hun leven.
Of misschien ben jij iemand bij wie dit verlies nu pas zichtbaar is geworden. Dat je er ineens achter komt en snapt waar al die gewoontes en gevoelens vandaan komen die je al je hele leven hebt.
Je hebt je tweelinghelft verloren in de buik van je moeder! Dát heb je je hele leven gevoelt en gezocht. Zie je wel, je bent niet gek! Er is een oorzaak van. Kijk hier eens wat andere alleengeboren tweelingen zeiden.

“Mijn sessie bij Aranka heeft ervoor gezorgd dat ik kan aannemen dat er dingen zijn in het leven die ik niet kan beïnvloeden. Het heeft me laten voelen hoeveel achterdeurtjes ik in de liefde altijd open liet staan. Nu heb ik ze kunnen sluiten. Ik voel me steviger en krachtiger en dat zie ik terug in het nemen van keuzes waar ik eerder altijd over aan het twijfelen was.”

Bewustwording

Of je het nu al je hele leven weet of er net pas achter bent gekomen, voor beiden geldt dat er sprake is van een fase van bewustwording. Stilstaan en je bewust worden wat dit verlies voor jou betekent. Wat de impact is (geweest) op jouw leven. Zoeken naar antwoorden op al je vragen.
Sommigen denken dat ze er na deze fase dan zijn. Dat ‘het weten dat dit zo is’ genoeg is en dat ze nu gewoon weer door kunnen. Niets is echter minder waar! Voor velen begint de reis nu pas. Het weten, je er bewust van zijn, is één. Vanaf nu heb je de keus wat je met deze informatie gaat doen. Ben je tevreden met je leven dan ga je uiteraard gewoon door. Maar uit ervaring weet ik dat velen niet gelukkig zijn met hoe hun leven tot nu toe verloopt. Tijd voor verandering en een beetje hulp dus.

Voelen

Daadwerkelijk voelen dat je écht een twee- of meerling bent geweest is vaak een hele lastige stap. Ik zie dit ook terug binnen mijn begeleiding. Mensen vinden het bijvoorbeeld heel vaak moeilijk om hardop uit te spreken dat ze een tweelingbroer of -zus hebben verloren. En dat is ook heel begrijpelijk. Helemaal als je totaal geen aantoonbaar bewijs hebt.
Maar, met het op zielsniveau voelen van dit grote verlies geef je jezelf de ruimte om te leven en komen emoties als verdriet en boosheid aan de oppervlakte. Soms echter zit dit verdriet zo diep verstopt dat het lastig is om hier bij te komen. Praten is in deze situatie dan ook niet zinvol. Ik kies er liever voor om met jou via non-verbale wegen een opening voor je te vinden. Denk hierbij aan systemisch werk, visualisaties of aanraking/massage. Je hart openen na zo’n lange tijd is niet makkelijk, daar mag je jezelf de tijd voor gunnen.

Acceptatie

Is het je gelukt om je verlies te voelen? Dan wordt het langzaam maar zeker tijd om te accepteren wat dit voor jou heeft betekent. Hoe het is geweest om voor je neus je tweelinghelft te verliezen. Je te realiseren dat dit grote impact heeft op jouw doen en laten.

Dat het hierdoor lastig is om innerlijk rust te vinden, een juiste partner in je leven te krijgen, een baan te vinden die past en waar je gelukkig in bent, dat mag je gaan begrijpen. Je mag gaan inzien dat jouw vroege verlies jouw manier van in het leven staan heeft gekleurd.
Maar ook de acceptatie dat je je door dit verlies al jaren inhoudt om volop te leven. Dat je eigenlijk maar op halve kracht leeft. Altijd maar moe en ziek bent en dat je diagnoses krijgt die nét niet helemaal kloppen.
Of juist het tegenovergestelde! Je werkt al je hele leven letterlijk en figuurlijk voor twee of meer en je bent heel goed in het jezelf voorbij rennen, waardoor je geen tijd creëert om te voelen. Rennen, vliegen draven en dooorrrrr.
Wist je dat de Aroma Touch of de Sypmphony of the cells hier een mooie ondersteuning bij zijn? Deze helpen je om je stress-systeem te ontspannen.

Levensvreugde

En dan komt het moment dat je dit verlies integreert in je leven.
Je bent een tweeling maar je bent alleen geboren. Je broer of zus is nooit geboren (of, in sommige gevallen, rond de geboorte overleden). Dit heeft jou getekent voor het leven. Maar ondanks de pijn en gemis die je onbewust altijd hebt gevoelt kun je nu ervaren dat het je juist ook veel moois oplevert. Vanaf nu kun je je eigen kracht en levensvreugde veel beter voelen dan ooit tevoren. Oude overtuigingen heb je achter je gelaten. Je tranen zijn opgedroogd en met een glimlach kun je kijken naar dit gemis wat zich getransformeerd heeft tot een grote kracht.
Je hebt je verlies een plek gegeven en je kunt erkennen dat je tweelinghelft is overleden aan de start van jouw leven. Het heeft je gemaakt tot wie je bent.
Je kunt nu kiezen voor het leven en eindelijk gaan genieten.

Stap voor stap

Wees gerust, deze stappen hoef je niet allemaal binnen één maand te doorlopen. Liever niet zelfs! Gun jezelf hier ruim de tijd voor. Alleen dan kun je het echt goed een plek geven. Ook dat is erkennen en accepteren. Een rouwproces (want dat is dit in wezen) zit gemiddeld tussen de één en drie jaar.

Wat heb jij nodig?

Elke fase heeft iets anders nodig. En ieder mens heeft iets anders nodig.
Ben jij iemand die graag veel vragen beantwoord krijgt? Omdat, sinds je het hebt ontdekt, je hoofd bijna ontploft van alles wat je wilt weten. Dan is de eerste weg voor jou van ‘boven naar beneden’ (van denken > voelen).
Of ben jij meer iemand die juist via z’n lichaam beter bij z’n gevoel kan komen? Diep van binnen weet je dat je een gevoelsmens bent maar je hebt een dikke muur hier omheen gebouwd. Die wil je echter niet meer. Je wilt weer gaan voelen dat je leeft. Een logische stap is dan van ‘onder naar boven’ (van voelen > denken).
Hoe jij ook in elkaar zit, ik begeleid je met alle liefde van de wereld naar meer energie en levensvreugde.

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of ik mijn behandelingen wil gaan bijstellen. Zelf zit ik ook niet stil en leer nog altijd bij. Er vallen ineens verschillende stukjes op z’n plek waardoor ik jou in de nabije toekomst nog beter kan begeleiden in je proces. Dit is nog in ontwikkeling, maar vraag er gerust naar.

Voor nu sta ik tot je beschikking via de weg van individuele (of intensive) coaching, workshops familieopstellingen of aanraking (aroma touch of symphony of the cells). Neem contact op als je nog vragen hebt of als je je leven vanaf nu graag anders wilt gaan leven.