Wie ben ik

Wie ben ik?

Aranka Reeuwijk (1968), getrouwd en moeder van twee mooie kinderen die mij dagelijks spiegelen. In mijn werk fungeer ík graag als spiegel voor jou waarbij ik het onzichtbare zichtbaar voor je maak. Met vallen en opstaan heb ik mogen leren dat alles een plek heeft. En dat alles wat je wegstopt blijft terugkomen totdat het de plek krijgt die het verdient. Dan ontstaat er ruimte voor groei en innerlijke rust. Ik ben (ervarings) deskundige als het aankomt op ‘alles er mogen laten zijn en een plek geven’. Maar ook het heel diep moeten gaan, om van daaruit je leven weer op te pakken en om de zingeving van je leven te mogen zien, ken ik.

Je eigen plek innemen is zo waardevol

Ik weet hoe het is om te moeten rouwen om iemand die ik nooit hebt gezien maar wel heb gevoeld. Ik weet ook hoe het is om tien ballen tegelijk te willen ophouden en uiteindelijk onderuit te gaan omdat het allemaal niet meer gaat. Met een spiegel en af en toe een knipoog geef ik je meer inzicht in jezelf zodat je kunt worden wie je diep van binnen werkelijk bent. Opdat je meer rust gaat ervaren.
Je eigen plek innemen is zo waardevol!

Levensmissie

Mijn levensmissie is het fenomeen alleengeboren tweelingen zichtbaar maken, dát is waarvoor ik op aarde ben gekomen. Ik begeleid met liefde alleengeboren tweelingen bij hun verwerking van dit zo vroege trauma in hun leven. Dit doe ik zowel in individuele sessies, via familieopstellingen als in workshops.

Auteur

Het boek ‘Ik wou dat ik TWEE hondjes was, dan kon ik samen spelen’ is in het voorjaar van 2014 uitgekomen na een persoonlijke zoektocht die halverwege 2013 ten einde kwam.
Voor mij was een boek schrijven een prachtige manier om mijn eigen proces helder te krijgen, te ordenen en een plek te geven. Mijn persoonlijke manier van rouwverwerking.
Ik miste zelf in die tijd een boek dat mij had kunnen helpen bij mijn zoektocht. Daarom hoop ik dat ik met dit boek jou als lezer kan helpen bij het verwerken van dit vroege trauma wat plaatsvond op het moment dat je er nog geen woorden aan konden geven.
Mijn blogs van de afgelopen vier jaar over alleengeboren tweelingen heb ik gebundeld in het boek ‘Alleen en toch samen’. Meer dan dertig korte verhalen met dit onderwerp als rode draad.

Werk en opleidingen

In 1992 ben ik mijn loopbaan gestart als (psychosomatisch) fysiotherapeut en heb dit vak ongeveer 20 jaar vanuit antroposofische zienswijze uitgeoefend.

Ik heb diverse na- en bij-scholingen gevolgd bij Trilemma, CSR-centrum, Biofeedback vereniging en Hartfocus. Ik ben hartcoherentie- en CSR coach, BFB therapeut en begeleider systemisch werk/familie opstellingen. Ook kennis van de chakra-leer en traumabegeleiding behoren tot mijn pakket. Bovenal ben ik mens met een rugzak vol levenskennis en ervaring.

De werking van het (emotionele) autonome brein in samenwerking met het hart en de effecten hiervan op de hele mens blijft mij fascineren. Ontregeling van het autonome zenuwstelsel speelt een belangrijke rol bij klachten, helemaal als deze ontregeling al in de baarmoeder is ontstaan. Op het moment dat deze uit balans is, ontstaan er psychische en lichamelijke klachten.

De kracht van moeder natuur

Meer info over doTERRA oliën vind je via deze link.

Mijn hele leven ben ik al geïntrigeerd door de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Op een zeker moment heb ik deze interesse aan de kant gezet en is alle kennis die ik hierover had geleerd weggezakt in mijn geheugen.
Sinds een tijd ben ik deze kennis aan het oppakken om ook in te zetten in mijn werk. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar de etherische oliën van doTERRA omdat deze heel zuiver zijn en ik zelf heb gemerkt hoe krachtig deze oliën werken op mijn hele systeem. Niet alleen door de geur maar ook de medicinale werking van de plant is geconcentreerd terug te vinden in deze oliën. Niet onbelangrijk! Geuren worden geregistreerd in een oud deel van ons brein dat al ontwikkeld was in de baarmoeder. Daarom zijn ze zo goed inzetbaar bij traumaheling, in dit geval een prenataal trauma.

Slanker met je hartritme

Veel alleengeboren tweelingen hebben een haat liefde verhouding met voeding en worstelen vaak al hun hele leven met hun gewicht. Sommigen schommelen heel erg. Anderen eten al hun hele leven voor twee terwijl de derde groep zichzelf uithongert vanuit een soort onbewust schuldgevoel.

In 2010 heb ik de opleiding ‘Slanker met je Hartritme’ gevolgd om vanuit deze materie cursussen te mogen geven waarbij een optimale hartcoherentie een centrale rol speelt.
De methode die zij beschrijven is letterlijk verademend en verlichtend en zet ik desgewenst in tijdens onze sessies. Ben je al jaren in gevecht met jezelf wat betreft je gewicht? Neem via onderstaand formulier contact met mij op want samen kunnen we hier iets aan doen.

Ik maak graag een afspraak.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Je bericht (plus je adresgegevens)