Wie ben ik

Wie ben ik?

Aranka Reeuwijk (1968), getrouwd en moeder van twee mooie kinderen die mij iedere dag spiegelen. In mijn werk fungeer ík graag als spiegel voor jou waarbij ik het onzichtbare zichtbaar voor je maak.
Met vallen en opstaan heb ik mogen leren dat alles een plek heeft. En dat alles wat je wegstopt blijft terugkomen totdat het de plek krijgt die het verdient. Toen ik dit eenmaal kon zien (en voelen!) ontstond er ruimte voor groei en innerlijke rust.
Het is mijn levensmissie om het fenomeen alleengeboren tweelingen bekendheid te geven bij artsen en therapeuten, zodat dit serieus genomen gaat worden.
Dit doe ik voornamelijk via de stichting Alleengeboren Tweelingen Nederland.
Ik mijn dagelijks werk begeleid ik met veel dankbaarheid alleengeboren tweelingen, en eventueel ouders, bij hun verwerking van dit vroege trauma in hun leven. Ik doe dit middels gesprekken, opstellingen (individueel of in groepen), Aroma touch- of Symphony of the cells behandeling.

Eigenwijs tot op het bot

Ik ben tegenwoordig (ervarings) deskundige als het aankomt op ‘alles er mogen laten zijn en een plek geven’. Dat was ooit wel anders! Eigenwijs tot op het bot, ik wist altijd alles beter en had ook overal een antwoord op klaar. Hulp vragen was voor mietjes en mijzelf voorbij rennen en niet goed voor mijzelf zorgen kende ik heel goed (met een burn out tot gevolg).
Ik heb dan ook heel diep mogen gaan, heb al mijn maskers mogen afgooien en schijnveiligheden vaarwel mogen zeggen. Om van daaruit mijn leven weer opnieuw op te mogen pakken.
Tegenwoordig leef ik veel gezonder, neem geregeld rust als mijn lichaam daar om vraagt, vind het geen schande om hulp te vragen en die innerlijke onrust (of zelfs strijd tussen hoofd en gevoel)…. zó blij dat ik daar vanaf ben! Dat wil jij toch ook?! Lees hier hoe ik wat voor jou kan betekenen.

Je eigen plek innemen is zo waardevol

Ik weet hoe het is om te moeten rouwen om iemand die ik nooit hebt gezien maar wel heb gevoeld. Ik weet ook hoe het is om tien ballen tegelijk te willen ophouden en uiteindelijk onderuit te gaan omdat het allemaal niet meer gaat. Daarom help ik jou graag. Met een spiegel en af en toe een knipoog geef ik je meer inzicht in jezelf zodat je kunt worden wie je diep van binnen werkelijk bent. Opdat je meer rust gaat ervaren. Je eigen plek innemen is zo waardevol en levert je zoveel plezier op!
Klik voor meer informatie over coaching of workshops.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Veel van mijn cliënten hebben vaak al een lange weg afgelegd als ze bij mij komen. Diverse therapeuten gehad, cursussen gevolgd en boeken gelezen. Maar geen van allen gaven antwoord op die ene vraag.
Mensen komen bij mij omdat ze het gevoel hebben dat ik ze begrijp en écht een stap verder kan helpen. Ondertussen weten mensen uit binnen- en buitenland mij te vinden.
Bij individuele sessies gaan we samen op zoek naar het antwoord op die ene vraag. En met een beetje geluk lossen we jouw probleem binnen één sessie op waarna je met meer rust en ruimte in je hoofd en hart naar huis gaat. Soms is er meer werk aan de winkel en zie ik je graag nog een keer terug of besluiten we om een intensive traject te volgen.
Tijdens een individuele sessie heb je alle aandacht van mij alleen, wat heel prettig kan zijn. Maar soms zijn er vragen die zich beter laten beantwoorden tijdens een workshop familieopstellingen.
Sinds kort heb ik de Aroma Touch en Symphony of the cells toegevoegd aan mijn pallet van mogelijkheden. Een mooie manier om je hele systeem te resetten en te ontspannen.

Auteur van twee boeken

Het boek ‘Ik wou dat ik TWEE hondjes was, dan kon ik samen spelen’ is in het voorjaar van 2014 uitgekomen na een persoonlijke zoektocht die halverwege 2013 ten einde kwam.
Voor mij was een boek schrijven een prachtige manier om mijn eigen proces helder te krijgen, te ordenen en een plek te geven. Mijn persoonlijke manier van rouwverwerking.
Ik miste zelf in die tijd een boek dat mij had kunnen helpen bij mijn zoektocht. Daarom hoop ik dat ik met dit boek jou als lezer kan helpen bij het verwerken van dit vroege trauma wat plaatsvond op het moment dat je er nog geen woorden aan konden geven.
Mijn blogs van de afgelopen vier jaar over alleengeboren tweelingen heb ik gebundeld in het boek ‘Alleen en toch samen’. Meer dan dertig korte verhalen met dit onderwerp als rode draad.

Achtergrond info over werk en opleidingen

In 1992 ben ik mijn loopbaan gestart als (psychosomatisch) fysiotherapeut en heb dit vak ongeveer 20 jaar vanuit antroposofische zienswijze uitgeoefend. Had ik toen maar de kennis gehad die ik nu heb! Dan zou ik heel wat patiënten nog beter hebben kunnen helpen.

Ik heb diverse na- en bij-scholingen gevolgd bij Trilemma, CSR-centrum, Biofeedback vereniging en Hartfocus. Ik ben hartcoherentie- en CSR coach, BFB therapeut en begeleider systemisch werk/familie opstellingen. Ook kennis van de chakra-leer en traumabegeleiding behoren tot mijn pakket. En omdat ik altijd zoekende was heb ik een immense boekenkast vol met boeken die ik allemaal doorgeworsteld heb.
Bovenal ben ik mens met een rugzak vol levenskennis en ervaring.

De werking van het (emotionele) autonome brein in samenwerking met het hart en de effecten hiervan op de hele mens blijft mij fascineren. Ontregeling van het autonome zenuwstelsel speelt een belangrijke rol bij klachten, helemaal als deze ontregeling al in de baarmoeder is ontstaan. Op het moment dat deze uit balans is, ontstaan er psychische en lichamelijke klachten.

De kracht van moeder natuur

Mijn hele leven ben ik al geïntrigeerd door de geneeskrachtige werking van planten en kruiden.
Sinds begin 2017 ben ik deze kennis aan het oppakken om ook in te zetten in mijn werk. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar essentiële oliën. Deze zijn door hun hoge concentratie aan werkzame stoffen enorm krachtig en werken in op je hele systeem.
Niet onbelangrijk! Geuren worden geregistreerd in een oud deel van ons brein dat als eerste ontwikkeld is in de baarmoeder. Daarom zijn ze zo goed inzetbaar bij traumaheling, in dit geval een prenataal trauma. Cadeautjes van moeder natuur die jou net even dat laatste zetje kunnen geven wat je nodig had. Meer weten hoe ik dit voor jou in zet?

Slanker met je hartritme

Veel alleengeboren tweelingen hebben een haat liefde verhouding met voeding en worstelen vaak al hun hele leven met hun gewicht. Sommigen schommelen heel erg. Anderen eten al hun hele leven voor twee terwijl de derde groep zichzelf uithongert vanuit een soort onbewust schuldgevoel.
Zelf heb ik altijd voor twee gegeten maar ik heb ook jaren gekend van veel te weinig en ongezond eten. Dat ik om drie uur merkte dat ik wel heel erg trilde en realiseerde dat ik nog niks had gedronken en gegeten.

In 2010 heb ik de opleiding ‘Slanker met je Hartritme’ gevolgd om vanuit deze materie cursussen te mogen geven waarbij een optimale hartcoherentie een centrale rol speelt.
De methode die zij beschrijven is letterlijk verademend en verlichtend en zet ik desgewenst in tijdens onze sessies.

Maak vandaag nog een afspraak.